14.6 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecial“Păi ce, asta-i corupție?” Președintele CCR, Valer Dorneanu, se antepronunță în dosarul...

“Păi ce, asta-i corupție?” Președintele CCR, Valer Dorneanu, se antepronunță în dosarul lui Dragnea

Judecătorul constituțional Valer Dorneanu a făcut această afirmație într-un interviu televizat, referindu-se la dosarul în care Liviu Dragnea e acuzat că ar fi determinat angajarea a două persoane la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman. În realitate, acestea ar fi lucrat chiar pentru Dragnea, la sediul PSD Teleorman, deși erau plătite din banii statului.

Președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu, a acordat un interviu postului de televiziune B1. La un moment dat, chiar la începutul interviului, președintele CCR este întrebat de reporter despre dosarul Dragnea. Valer Dorneanu a întrerupt reporterul și a continuat: „…dosarul în care e acuzat că a angajat niște persoane la… Păi ce, asta-i corupție? Ăsta-i abuz în serviciu“.



Astfel, judecătorul constituțional Valer Dorneanu s-a antepronunțat, stabilind înaintea instanței de judecată faptul că Dragnea și ceilalți inculpați din dosar nu au comis fapte de corupție, dar au comis, în schimb, un abuz în serviciu.

Procurorii DNA susțin că „în perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, cu intenţie, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii. În realitate cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă“.


Procesul lui Dragnea a început în ianuarie, dar a fost reluat de la zero după pensionarea unui judecător din complet.

Opere de propagandă ceaușistă

Valer Dorneanu a publicat, în 1981, o carte de propagandă care abundă în citate din indicațiile lui Nicolae Ceaușescu și documente elaborate de Partidul Comunist Român. Prima frază din „Cuvântul înainte” al cărții lui Dorneanu este: „PCR a acordat și acordă o atenție deosebită dezvoltării democrației socialiste. În acest sens, tovarășul Nicolae Ceaușescu sublinia că «democrația socialistă constituie nu numai o parte inseparabilă a socialismului, ci și o necesitate obiectivă pentru făurirea cu succes a noii orânduiri sociale”.

30.000 de lei pe lună încasează de la stat președintele CCR, Valer Dorneanu, din salariu și pensie.


Cele mai citite

SUA avertizează Raiffeisen Bank că îi taie accesul la sistemul financiar american din cauza legăturilor cu Rusia

Grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International a fost avertizat, în scris, de Trezoreria SUA că accesul său la sistemul financiar american ar putea fi...

Iohannis reacționează la vestea tragică din Slovacia. “Sunt șocat să aflu”

Klaus Iohannis s-a declarat șocat de faptul că premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat. "Şocat să aflu de faptul că prim-ministrul Slovaciei, Robert Fico,...

Loredana Groza mărturisește ce fotbalist a fost primul ei “crush”. “Decupam pozele cu el din ziare!”

Loredana Groza a fost prezentă pe terenul unde se antrenează Generația de Aur, pe "Arcul de Triumf", pentru meciul din 25 mai. Artista va...
Ultima oră
Pe aceeași temă