32 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialOvidiu Tender - lovit in interesele de la "Ardaf"

Ovidiu Tender – lovit in interesele de la “Ardaf”

Administatorul special al companiei de asigurari “Ardaf” din Cluj-Napoca, Radu Cocea, a invalidat cererea actionarului majoritar al firmei, Ovidiu Tender, de a transforma in actiuni o datorie pe care societatea o are fata de el. Conversia datoriei in actiuni ar fi urmat sa aiba loc in cadrul majorarii de capital a “Ardaf”, care doreste sa evite inceperea procedurii de reorganizare sau a celei de faliment.
Datoria companiei fata de Ovidiu Tender este 2,5 milioane RON. Majorarea de capital a “Ardaf” a fost impusa de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, care a ajuns la concluzia ca “Ardaf” ar putea intra in incapacitatea onorarii obligatiilor fata de clienti. Societatea de asigurari a intrat intr-un declin prelungit.

Actionarii nu s-au aratat interesati de titlurile companiei

Doar 1,04 la suta din titlurile “Ardaf” oferite in cadrul majorarii de capital au fost cumparate de actionari. Compania trebuie sa isi majoreze capitalul social pana la data de 1 ianuarie 2007. Potrivit statutului societatii, titlurile “Ardaf” au fost oferite mai intai spre cumparare actionarilor existenti. Insa acestia au subscris doar unu la suta din majorarea de capital social programata, cu 71,2 milioane lei.
“Actionarii companiei puteau sa isi exercite dreptul preferential de cumparare pana la data de 30 septembrie. Ei au decis sa investeasca doar 743.418 RON”, se arata intr-un comunicat al firmei. Banii au fost investiti de unul dintre actionarii minoritari ai firmei clujene.
“Ardaf” a mai trecut printr-o majorare ratata acum cateva luni. La inceputul lunii august, actionarii companiei de asigurari au decis, la cererea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, sa mareasca volumul capitalului social cu 181,2 milioane RON. Cu acesti bani, capitalul social total al firmei ar fi urmat sa ajunga la 231,27 milioane RON, adica putin peste limita la care “Ardaf” ar fi fost scoasa de sub observatia Comisiei.
Marirea de capital ar fi urmat sa aiba loc in doua transe. Numai ca prima data, actionarii au subscris doar 11,8 milioane RON. Cea de-a doua etapa, aflata in curs de desfasurare, are un curs dezamagitor.
De mentionat ca “Ardaf” se afla sub administrare speciala din 17 iulie. De atunci, omul desemnat de Ovidiu Tender in fruntea firmei, Ovidiu Manastireanu, a fost inlocuit de avocatul Radu Cocea, desemnat de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor. Membrii comisiei au considerat ca maniera in care Manastireanu a condus compania a pus sub semnul intrebarii capacitatea ei de a-si onora obligatiile fata de clienti.

Cele mai citite

Sergio Ramos va părăsi Sevilla

Sevilla FC a anunțat luni că fundașul central Sergio Ramos, în vârstă de 38 de ani, va părăsi clubul la sfârșitul acestui sezon. Ramos,...

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie pe piaţa serviciilor de citire a contoarelor de energie electrică din România

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind posibile trucări ale unor licitaţii publice organizate de unele autorităţi/entităţi contractante pentru atribuirea contractelor de servicii de...

Sorana Cîrstea, învinsă de Lin Zhu în primul tur la Birmingham

Sorana Cîrstea a fost eliminată în primul tur al turneului WTA de la Birmingham. Românca a fost învinsă în două seturi de Lin Zhu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă