28.3 C
București
vineri, 21 iunie 2024
AcasăSpecialOprescu vrea ambulanţe pentru elevi, deşi toate şcolile au cel puţin un...

Oprescu vrea ambulanţe pentru elevi, deşi toate şcolile au cel puţin un asistent medical

Joi, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi-a anunţat intenţia de a crea un serviciu de urgenţă care să se ocupe numai de instituţiile de învăţământ, în condiţiile în care, conform Primăriei, fiecare şcoală are deja cel puţin un asistent medical.

Primăria Capitalei intenţionează să pună la punct un sistem de ambulanţă care să deservească exclusiv unităţile de învăţământ, a anunţat joi primarul general al Capitalei. Sorin Oprescu a precizat că intenţionează să achiziţioneze şase ambulanţe de tip C, câte una pentru fiecare sector al Capitalei, precum şi câte o micro-staţie de salvare. Preţul unei ambulanţe se ridică la aproximativ 100.000 euro.

Fiecare ambulanţă ar urma să aibă un şofer şi o asistentă medicală. Totuşi, toate şcolile din Bucureşti au cel puţin un asistent medical, iar, în cele 425 de şcoli şi licee sunt 221 de medici. Elevii mai pot apela şi la unul din cele 610 cabinete medicale.

Solicitarea ambulanţelor din sistemul şcolar ar urma să se facă tot prin numărul unic de urgenţă 112, a precizat primarul general.

Nici Raed Arafat, nici şeful SABI nu ştiau despre iniţiativa lui Oprescu

Primarul Sorin Oprescu a atras atenţia că, prin această iniţiativă, se urmăreşte degrevarea sistemului mare de ambulanţă. Pe de altă parte, contactat de România Liberă, directorul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a declarat că nu ştia foarte multe despre iniţiativa primăriei şi că “este o problemă mai complicată”.

Întrebat dacă un serviciu de urgenţă adresat exclusiv şcolilor ar uşura munca SABI, directorul Cristian Grasu a precizat: “Nu ştiu la ce vrea să se refere domnul primar. Am preluat-o ca pe o intenţie“.

“Domnul primar, dacă vrea să ajute, are pârghiile, dar, repet, nu ştiu despre ce este vorba exact”, a precizat directorul SABI.

De asemenea, contactat de RL, nici fondatorul serviciului de urgenţă SMURD, Raed Arafat, nu ştia prea multe despre iniţiativa primarului Sorin Oprescu. “Nu comentez ce nu ştiu“, a precizat Raed Arafat.

În ciuda mirării generale a instituţiilor din sistemul de urgenţă, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a apreciat că iniţiativa Primăriei Bucureşti este “un element de siguranţă extraordinar”, întrucât, în cazul producerii unui accident, elevii şi profesorii au certitudinea că cineva poate ajunge foarte repede la ei, potrivit Mediafax.

În 2010, în şcolile din Capitală s-au înregistrat 2.150 de accidente, iar 1940 au fost accidente uşoare.

Până la închiderea ediţiei, Primăria Bucureşti nu a răspuns solicitării RL vizavi de necesitatea înfiinţării unui serviciu de ambulanţă destinat exclusiv instituţiilor de învăţământ.

Cele mai citite

Aur pentru David Popovici la Europene în proba de 200 m liber

Înotătorul român David Popovici a obținut medalia de aur în proba de 200 m liber la Campionatele Europene de natație de la Belgrad, vineri...

De când are actori precum Seagal pe lângă el, Putin a învățat să joace și în scenete proaste precum cele regizate de Kim Jong...

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a învățat multe din experiența actorilor de renume, care au fugit în statul său pentru...

Simone Tempestini, favorit să câștige Raliul Clujului pentru a șaptea oară

Un total de 70 de echipaje din 5 țări vor concura în acest weekend la Raliul Clujului, a patra etapă a sezonului, unde Simone...
Ultima oră
Pe aceeași temă