22.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialOprescu: Se circulă în Bucureşti, în condiţii de iarnă

Oprescu: Se circulă în Bucureşti, în condiţii de iarnă

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, luni dimineaţă, că traficul din Bucureşti se desfăşoară în condiţii de iarnă, dar autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele circulă pe toate traseele în mod normal.

“Autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele circulă pe toate traseele, după un program corespunzător unei zile de lucru. Din acest motiv, îi rog pe bucureşteni dacă este posibil, să folosească mai mult mijloacele de transport în comun. În felul acesta ne vor sprijini să putem degaja zăpada de pe străzi”, a declarat Sorin Oprescu, la comandamentul de la Primăria Capitalei.

Primarul Capitalei a spus că pe artele mari se circulă în condiţii de iarnă, precizând că în noaptea de duminică spre luni s-a acţionat permanent, prin pluguire în baterii, cu 347 de utilaje şi 459 de operatori, iar începând cu ora 03.00 s-a trecut la împrăştierea soluţiilor antiderapanete.

“Trebuie degajată zăpada de pe trotuare din marile interesecţii şi de pe arterele secundare şi subliniez că trebuie curăţate refugiile şi staţiile RATB”, a mai spus Oprescu care a precizat că mai sunt staţii RATB şi zone de trecere de pietoni, precum şi câteva artere unde s-au format poduri de gheaţă care urmează să fie curăţate luni.

Edilul şef al Capitalei a mai arătat că, în noaptea de duminică spre luni, au fost înregistrate la dispeceratul Poliţiei Locale al Municipiului Bucureşti 21 de sesizări care aveau în vedere circulaţia îngreunată pe anumite artere, fiind solicitată intervenţia utilajelor de deszăpezire. La Serviciul de Ambulanţă s-au înregistrat duminică noapte peste 150 de apeluri.

Reprezentanţii RATB au arătat că au poziţionate în diverse locuri 32 de vehicule speciale de intervenţie care să poată interveni pentru orice problemă apărută la calea de rulare sau la reţeaua electrică.

Oprescu a mai spus că nu au fost înregistrate evenimente speciale în adăposturile municipalităţii, unde sunt 524 de persoane, respectiv 113 în centrul din Berceni, 13 în cel de pe Şoseaua Viilor şi 398 în adăpostul din Theodor Pallady.

Edilul şef a mai arătat că începând cu ora 10.00 vor fi funcţionale 10 puncte fixe de distribuţie de ceai cald şi supă şi trei puncte mobile. Acestea sunt pe Calea Grivitei nr. 216, în Sectorul 1, pe strada Agricultori nr.105, în Sectorul 2, pe strada Maximilian Popper nr. 17 A, strada Nerva Traian nr. 8, strada Foişorului nr.56-58 şi strada Dristorului nr.81-88, în Sectorul 3, pe Calea Şerban Vodă nr.48 şi strada Mitropolit Filaret nr. 41, în Sectorul 4, pe Calea Ferentari nr. 191 şi Şoseaua Viilor nr. 44 în Sectorul 5.

Cele mai citite

O casă din Sectorul 2 al Capitalei a luat foc

Un incendiu de proporții, însoțit de degajări mari de fum, a izbucnit luni la o casă situată pe Strada Călușei din Sectorul 2 al...

GALERIE FOTO. Camila Giorgi, retragere misterioasă din tenis. Motivul pentru care se zvonește că ar fi fugit în Statele Unite

Camila Giorgi, una dintre cele mai sexy jucătoare din circuitul feminin, a ales să se retragă din tenis într-un mod bizar. Italianca de 32 de...

Opt persoane au murit în accidentul de elicopter din Iran. Alături de președinte se aflau ministrul de externe și doi lideri regionali

Opt persoane se aflau în elicopterul care s-a prăbușit în Iran, toate cele opt persoane fiind declarate decedate. Principalul oficial care a murit este președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă