21.5 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialOlt: Bijuterii din aur, bani şi componente de calculator, confiscate după percheziţii

Olt: Bijuterii din aur, bani şi componente de calculator, confiscate după percheziţii

Patru kilograme de bijuterii din aur, sume care nu au putut fi justificate şi componente de calculatoare au fost ridicate de poliţiştii din Olt, în urma percheziţiilor în mai multe localităţi din judeţ, fiind vizate persoane suspectate de evaziune fiscală, spălare de bani, dar şi furturi auto, potrivit Mediafax.

Potrivit unui comunicat emis de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Olt, ofiţerii de la Investigarea fraudelor au făcut, joi, 19 percheziţii domiciliare, dar şi la sediile şi punctele de lucru ale unor firme din municipiul Slatina, pe linia prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale.

De asemenea, au mai fost făcute opt percheziţii în comunele Osica, Iancu Jianu şi Potcoava.

“În urma percheziţiilor au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, cantitatea de 4.007 grame bijuterii din aur, precum şi sume de bani: 33.000 de lei, 355 euro şi 53 de dolari”, se arată în comunicatul citat.

De asemenea, au fost ridicate mai multe bunuri, printre care unităţi centrale de calculator, hard-diskuri, memorii stick-uri, CD-uri, dischete, precum şi o serie de documente, constând în contracte, caiete cu însemnări şi calcule privind bunurile valorificate, fără acte justificative.

În urma percheziţiilor, zece persoane au fost duse la audieri, iar una a fost reţinută pentru 24 de ore, vineri după-amiază urmând să fie prezentată Judecătoriei Slatina cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Aceasta este suspectată că ar fi comis mai multe furturi auto.

De asemenea, poliţiştii întocmesc acte premergătoare pentru întocmirea mai multor dosare penale.

Cele mai citite

STB, despre un accident produs astăzi, în care a fost implicat un tramvai

Un autoturism a virat, fără să se asigure, pe Șoseaua Ștefan cel Mare/Calea Floreasca din Capitală, sens Banu Manta, în fața unui tramvai din...

Autoritățile grecești au confiscat peste 109 kilograme de cocaină ascunse într-un container cu calamari

Autoritățile grecești au confiscat peste 109 kilograme de cocaină ascunse într-un container cu calmari congelați la bordul unei nave inspectate în portul Pireu, au...

Transumanismul și inteligența artificială

Caracterizat sintetic, umanismul este concepția care-și asumă centralitatea omului în univers și îndeamnă la acțiuni de sprijinire a oamenilor, de eliberare și emancipare a...
Ultima oră
Pe aceeași temă