20.7 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialOfertă de ultimă oră: cât te costă să îl vezi pe Bute...

Ofertă de ultimă oră: cât te costă să îl vezi pe Bute live la Nottingham

Presa britanică susţine că încă se mai găsesc bilete la vânzare, că preţul acestora se situează între 60 şi 150 de lire sterline, iar pentru a face o rezervare e suficient să apelezi un număr de telefon. Astfel că nici astăzi – în ultimul ceas – nu e târziu pentru ca românii să ajungă la partida de la Nottingham. Asta în condiţiile în care dispun de un buget de cel puţin 1.500 de euro.

Un bilet de avion de ultimă oră pe ruta Bucureşti – Nottingham cu escală la Bruxelles şi plecarea vineri dimineaţa şi întoarcere duminică costă 999 euro. Două nopţi la un hotel decent costă minim 150 de euro de persoană, la care trebuie adăugaţi 150 de euro bani de buzunar şi alţi 200 de euro pentru biletul la meci (care include şi taxe). În aceste condiţii, îl poţi vedea meciul lui Bute, la care se adaugă două zile de vacanţă la Nottingham, pentru 1.500 de euro.
Se pare că un număr de 800 de români, vor asista la partida lui Bute, mult mai puţini decât la meciurile anterioare disputate de român chiar la Montreal.

Froch: “Bute a făcut o greşeală că a venit aici”

Carl Froch a încercat mereu să compenseze faptul că nu este favorit în partida cu Lucian Bute pentru centura mondială IBF la categoria supermijlocie de sâmbătă seara (ora 2.00 în direct la Money Channel) mizând pe faptul că va boxa în oraşul natal, la Nottingham. “Bute a făcut o mare greşeală de judecată atunci când a decis să vină în oraşul meu.

Atunci când îl vezi pe Bute ai zice că e un sportiv decent, dar să fim oneşti: pe cine a bătut şi ce a făcut? Nu a luptat cu nici un sportiv de nivelul meu”, a declarat Froch pentru “thisisnottingham.co.uk”. Froch l-a comparat pe Bute cu David Beckham arătându-se nemulţumit că sportivului român i s-a dat o mare atenţie pe canalele mass-media britanice.
La rândul lui, Bute a fost mai reţinut în declaraţii: “Sunt nerăbdător. În urmă cu două luni am venit aici în Anglia pentru o conferinţă de presă, apoi m-am întors în Florida pentru că acolo am condiţii bune de pregătire. Am avut parte de un antrenament foarte bun, în pofida unor mici probleme cum ar fi o infecţie la picior. M-am pregătit din greu pentru acest meci. Ştiu că nu îmi va fi uşor dar am venit aici să câştig. Sunt un învingător”, a declarat Bute, citat de The Guardian.

La rândul său, antrenorul boxerului Lucian Bute, Stephane Larouche, a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la Nottingham, înaintea partidei cu britanicul Carl Froch, că elevul său nu va da vina pe infecţia de la picior în cazul în care va pierde meciul de sâmbătă. Bute asuferit o infecţie cauzată de o băşică la picior, care s-a întins până în zona gleznei, astfel că meciul cu britanicul Carl Froch a fost în pericol de amânare. Bute a fost transportat la 5 mai la un spital din zonă, iar medicii nu s-au arătat sunt prea încrezători că sportivul român ar putea să boxeze conform programului.
Viitorul sună bine
Publicaţia “Daily Mail” nu uită să menţioneze faptul că Froch – supranumit Cobra – vine după şapte partide infernale dar acum are de partea sa avantajul terenului propriu şi încheie spunând că dacă Bute a decis să îşi apere centura departe de casă acesta trebuie să fie un semn că are mare încredere în forţele proprii.

În pofida problemelor medicale dar şi a faptului că meciul nu a fost tranşat, lui Bute i se pregăteşte ceva. Dacă va reuşi să îşi apere cu succes, pentru a zecea oară titlul mondial IBF, Bute ar putea boxa cu Mikkel Kessler. Kessler este campion mondial WBC la supermijlocie şi a fost deţinător al titlului WBA. Cel mai probabil, partida va include şi o revanşă, iar una dintre lupte ar putea avea loc pe Arena Naţională din Bucureşti. Se pare că veniturile lui Bute vor creşte după ce firma de încălţăminte sportivă Nike ar fi ajuns la un acord cu sportivul român. Înţelegerea nu a fost, încă, perfectată şi nici nu s-a vorbit despre sume de bani.

Se retrage în patru ani

Lucian Bute a anunţat că va mai boxa câţiva ani la cel mai înalt nivel:”îmi doresc să mă retrag din box neînvins şi să am o familie. Oricum trei-patru ani de zile nu vreau să mă retrag de acum încolo”. Meciul cu Froch este primul în care Bute nu are publicul de partea sa, el luptând în cei şapte ani şi jumătate de când a trecut la profesionişti doar de două ori în afara Canadei, şi atunci în România.
Bute debutat în boxul profesionist împotriva americanului Robert Muhammad la 22 noiembrie 2003, iar de atunci a reputat 32 de victorii fără a suferi vreo înfrângere.

Lucian Bute a câştigat titlul mondial IBF, categoria supermijlocie, în disputa cu Alejandro Berrio, iar de la acel moment şi-a apărat cu succes centura de zece ori. I se spune Mister KO, iar bursele sale au crescut cu fiecare meci de titlu în parte: cu Librado Andrade, 908.000$; cu Edison Miranda 700.000$, cu Jesse Brinkley 1.000.000$, cu Brian Magee 2.000.000$, cu Jean Paul Mendy 2.000.000$.

În direct de la kilometrul zero al Capitalei

Cu ocazia meciului lui Bute iubitorii sportului sunt aşteptaţi în Piaţa Timpului din Bucureşti, aflată în imediata vecinătate a magazinului Cocor, de unde vor putea viziona partida pe cele 13 ecrane LED care se întind pe o suprafaţă de 565 metri pătraţi. Astfel de evenimente au mai fost difuzate: în 2011, meciul de box dintre Lucian Bute şi Jean Paul Mendy, precum şi finala turneului de tenis BCR Open şi a BRD Năstase Ţiriac Trophy.Partida va fi transmisă în peste 30 de ţări.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă