12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialObama l-a îndemnat pe Netanyahu să ia decizii "dificile" pentru pace

Obama l-a îndemnat pe Netanyahu să ia decizii “dificile” pentru pace

Barack Obama, l-a îndemnat luni pe premierul israelian, Benjamin Netanyahu, să ia decizii “dificile” pentru a se ajunge la pace cu palestinienii, informează Mediafax.

La începutul unei întrevederi la Casa Albă între cei doi lideri, Barack Obama i-a semnalat lui Benjamin Netanyahu că negocierilor directe de pace se apropie de data-limită. În acest context, preşedintele american l-a îndemnat pe premierul israelian să ia “decizii dificile”.

La rândul său, liderul israelian a apreciat că ţara sa s-a implicat în acest proces, spre deosebire de palestinieni, a constatat un jurnalist al AFP prezent în Biroul Oval.

“Pentru moment, Israelul a desfiinţat” colonii şi a eliberat “terorişti” palestinieni, a precizat Netanyahu. “Israelul a făcut ceea ce trebuie, în timp ce, îmi pare rău să o spun, palestinienii nu au făcut acelaşi lucru”, a adăugat el.

Pe de altă parte, premierul israelian a afirmat că dosarul nuclear iranian reprezintă “cea mai importantă” provocare pentru Israel şi Statele Unite.

“Cea mai importantă provocare, fără niciun dubiu, este de a împiedica Iranul să se doteze cu capacitatea de a dezvolta arme nucleare”, a declarat Netanyahu.

El a făcut apel la desfiinţarea tuturor instalaţiilor nucleare ale Republicii Islamice.

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă