15.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialO şcoală şi două grădiniţe afectate de inundaţii, reconstruite de companiile de...

O şcoală şi două grădiniţe afectate de inundaţii, reconstruite de companiile de asigurări

Cea mai afectată localitate din România în urma inundaţiilor din iunie-iulie 2010, comuna Săuceşti din judeţul Bacău, are acum o nouă şcoală-grădiniţă, refăcută de companiile de asigurări şi Comisia de Supaveghere a Asigurărilor (CSA).

Elevii şi preşcolarii din satul Şerbeşti au primit, cu ocazia deschiderii noului an şcolar, rechizite, haine, calculatoare, dar şi poliţe de asigurare create special pentru ei. În plus, şcoalăadin sat va fi protejată printr-o poliţă care asigură toate costurile de reparaţie sau reconstrucţie, în cazul în care se vor mai produce fenomene naturale extreme.

“Suntem mândri de ce am făcut. Pe viitor, vom mai avea astfel de acţiuni de responsabilitate socială”, a spus Radu Mustăţea, preşedinte Astra.

“Am vrut să îi ajutăm pe copii să aibă un început de an frumos şi am văzut o emoţie autentică atunci când au primit cadourile. S-a consolidat o clădire extrem de deteriorată. S-au schimbat acoperişul, duşumelele şi lambriurile putrezite de pe pereţi”, a spus Adina Băcioiu, director general ARDAF. “Cu siguranţă, nu este o campanie singulară. Ne vom implica şi în alte proiecte asemănătoare, prin acordarea de despăgubiri în baza unor poliţe de asigurare”, a mai spus ea.

Eforturile companiilor de asigurări s-au concentrat nu numai pe componenta de reconstrucţie, ci şi pe promovarea conceptului de asigurare a locuinţei – cel mai simplu şi eficient instrument de protecţie împotriva fenomenelor naturale, calamităţilor, incendiilor sau exploziilor. “Am oferit elevilor o şcoală curată, care miroase a nou şi a proaspăt, dar şi poliţe de asigurare”, a spus Angela Toncescu, preşedinte CSA.

Satul Blăgeşti a beneficiat şi el de sprijinul asigurătorilor pentru o grădiniţă nouă. “Grădiniţa a fost refăcută aproape în totalitate. În plus, acum copiii au apă curentă şi un grup sanitar”, a spus Lucica Lupu, directorul unităţii de învăţământ. Lucrările au durat aproape o lună şi au fost o “mână cerească”, după părerea primarului, Laurenţiu Munteanu.

Părinţii au fost încântaţi de această iniţiativă. “Sunt foarte bucuroasă. În sfârşit clădirea arată aşa cum trebuie. Până acum îmi era teamă să trimit copilul la grădiniţă, mai ales iarna, când era foarte frig”, a spus Cătălina Lăscăroiu, mama unuia dintre preşcolarii din Blăgeşti.

“Această campanie este prima acţiune solidară a companiilor de asigurări. Sperăm că va fi şi un foarte bun instrument de promovare a produselor de asigurare a vieţii, bunurilor şi proprietăţilor”, a spus Adrian Marin, reprezentant Generali.

Deşi anul şcolar a început, 20% dintre unităţile de învăţământ din judeţul Bacău nu au primit aviz sanitar de funcţionare.

La inaugurarea celor trei unităţi de învăţământ din Bacău au participat Angela Toncescu, preşedintele CSA , şi reprezentanţii companiilor ARDAF (Adina Băcioiu, Director General Adjunct), ASIROM (Ion Gheorghe Brătulescu, Director General Adjunct), ASTRA Asigurări (Radu Mustăţea, Preşedinte Directorat), BCR Asigurări (Mihail Tecău, Preşedinte Directorat), CARPATICA Asig (Mihaela Stupu, Director General Adjunct), CITY Insurance (Nicolae Muşat, Director General), EUROINS (Iulius Alin Bucşă, Director General), FATA Asigurări (Diego de Genarro, Director General), GARANTA (Marian Baches, Director General), GENERALI (Adrian Marin, Director Asigurări Generale), GROUPAMA (Ştefan Dicu, Director General Adjunct), OMNIASIG (Constantin Toma, Preşedinte Directorat), PLATINUM Asigurări (Anca Babaneata, Deputy CEO) şi UNIQA Asigurări (Ileana Horvath, Preşedinte Directorat).

Elena David
Elena Davidhttp://elena-david
Elena David, redactor Rl online
Cele mai citite

Elicopterul președintelui Iranului a aterizat forțat. Nu se cunoaște starea liderului iranian

Elicopterul care îl avea la bord pe președintele Iranului, Ebrahim Rayeesi, a aterizat forțat, iar echipele de salvare fac eforturi să ajungă la locul...

Bayer Leverkusen, singura echipă din istoria Bundesligii care încheie sezonul neînvinsă

Bayer Leverkusen, campioana în premieră a Bundesligii, a devenit prima echipă din istoria campionatului de fotbal al Germaniei care încheie un sezon fără nicio...

Elicopterul președintelui iranian Raisi nu a fost încă găsit! Mesajul transmis de ayatollahul Khamenei

Televiziunea de stat de la Teheran difuzează rugăciuni, în timp ce echipele de salvatori efectuează căutări în nord-vestul Iranului pentru a găsi elicopterul prăbușit...
Ultima oră
Pe aceeași temă