12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialO pasiune homosexuală, motivul asasinatului?

O pasiune homosexuală, motivul asasinatului?

Un tânăr în vârstă de 31 de ani, suspectat de poliţişti a fi cel care l-a omorât pe viceprimarul din Joseni, Zsolt Csala, în urmă cu două luni, a fost adus, duminică, de procurori, în faţa unui complet de judecători de la Tribunalul Harghita, pentru eliberarea unui mandat de arestare preventivă pe 29 de zile.

Tânărul, pe care îl cheamă Robert Lorincz, a fost prins, sâmbătă, de poliţiştii harghiteni, după o anchetă, în cadrul căreia mai multe case din zonă au fost percheziţionate. În timpul cercetărilor au fost audiate zeci de persoane, iar zona din pădure în care se află casa în care a fost găsit împuţcat viceprimarul a fost luată de mai multe ori la picior de poliţişti, care au apelat inclusiv la ajutorul câinilor de urmărire pentru a găsi indicii care să-i ajute să-l găsească pe criminal.

S-au implicat procurorii Parchetului General

La câteva zile de la comiterea omorului, conducerea anchetei a fost preluată de procurori de la Parchetul General, din cauza compelxităţii cauzei şi a presupunerii că mobilul crimei ar putea avea legătură cu activitatea edilului.

În ziua de 22 aprilie, edilul din Joseni, Zsolt Csala, a fost găsit mort, în urma unui apel telefonic anonim la 112, în faţa casei sale de vacanţă din satul Borzunt, care se află în apropierea localităţii în care victima era viceprimar. Când au ajuns la locul faptei, ambulanţierii nu au găsit decât trupul bărbatului împuşcat, astfel că au chemat poliţia.

Potrivit anchetatorilor, “Zsolt Csala a fost împuşcat de trei ori – de două ori în zona toracică şi o dată în picior. Faptul că tuburile gloanţelor se aflau la o distanţă de aproximativ un metru şi jumătate de victimă ar putea însemna că făptaşul a tras de la mică distanţă”.

Viceprimarul Zsolt Csala avea 42 de ani, era căsătorit şi avea doi copii. Presupusul asasin a declarat că ar fi avut o relaţie homosexuală cu viceprimarul ucis. Însă localnicii spun că le vine greu să creadă o asemenea ipoteză, cu atât mai mult cu cât Zsolt Csala avea reputaţia unui familist convins.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă