18.9 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialO jucătoare din Turcia o înlocuiește pe Simona Halep la JO de...

O jucătoare din Turcia o înlocuiește pe Simona Halep la JO de vară, de la Rio de Janeiro

Organizatorii Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro s-au reorientat repede pentru calendarul competiției de tenis, după anunțul făcut de românca Simona Halep de a nu participa la această ediție. Jucătoarea Cagla Buyukakcay, din Turcia, aflată doar pe locul 67 în clasamentul mondial, va participa, în locul Simonei, la Jocurile Olimpice de vară, după ce numărul 5 WTA și-a anunțat retragerea din cauza virusului Zika, informează cotidianul Sabah, citat de Mediafax.

Cagla Buyukakcay, în varstă de 26 de ani, sportivă care a participat, săptămâna trecută, la BRD Bucharest Open, va deveni prima jucatoare de tenis din istorie care concurează pentru Turcia la Jocurile Olimpice.

Înlocuitoarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice este cea mai bunĂ jucatoare de tenis din Turcia. Buyukakcay a devenit prima sportivă din Turcia care a câștigat un turneu în circuitul WTA și totodată prima jucătoare care a trecut de primul tur al unui turneu de Mare Șlem, în acest an la Roland Garros.

Cagla Buyukakcay a ajuns, săptămâna trecută, până în optimile turneului WTA de la București, însă a fost eliminată de americanca Vania King, scor 6-7 (2), 6-4, 1-6. În primul tur, Buyukakcay a trecut, în două seturi, de Kristina Kucova, din Slovacia.

Vădit deranjată ca oficialii COSR au ales-o pe gimnasta Camelia Potec sa poarte drapelul României la festivitatea de deschidere a JO de vara, Simona Halep a preferat să renunțe la a participa la olimpiadă ajutată și de teama infectării puțin probabile cu virusul Zika.

După ce a câștigat turneul Internațional de la Arenele BNR din capitală, Simona Halep, in varsta de 24 de ani, se mentine pe locul 5 în clasamentul mondial feminin, dat publicitatii luni, dar urcă pe locul 6 în ierarhia pentru Turneul Campioanelor.

Titlul câștigat, într-o manieră entuziasmantă, la turneul WTA de la Bucuresti i-a adus Simonei Halep 280 de puncte în clasamentul Road to Singapore. 

Astfel, Halep le-a întrecut pe jucatoarele Dominika Cibulkova și pe Carla Suarez Navarro, din Slovacia, respectiv Spania, și a urcat pe locul 6 în cursa pentru Turneul Campioanelor.  

În clasamentul general WTA, Halep rămâne pe locul 5, cu 5.071 de puncte, dar se apropie de locul 4, ocupat de sportiva poloneză  Agnieszka Radwanska, cu 5.335 de puncte. 

De altfel, în top 10 WTA nu a avut loc nicio schimbare de la ultima actualizare.  Țara noastră a rămas însă cu doar patru jucătoare în top 100 WTA, după ce Patricia Țig a coborât trei poziții, până  pe 102. 
 

Cele mai citite

VINARIUM, cel mai important concurs internațional de vin din Europa Centrală și de Sud-Est, se ține la Ploiești

Ediția XXI a VINARIUM International Wine Contest are loc în perioada 23-26 mai 2024 la Ploiești. Concursul este organizat de ASER Consulting & Management și...

Consiliul Concurenței dorește o liberalizare a pieței de taximetrie

Consiliul Concurenţei doreşte o liberalizare a pieţei de taximetrie, soluţia fiind, pe de o parte, întărirea reglementării pe zona de transport alternativ, iar pe...

Marea Britanie ia partea Israelului după decizia CIJ referitoare la aslatul asupra Rafah

Guvernul britanic a criticat Curtea Internațională de Justiție(CIJ) pentru că a ordonat Israelului să oprească imediat asaltul militar asupra orașului Rafah din sudul Fâșiei...
Ultima oră
Pe aceeași temă