15.7 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialNumărul paşapoartelor emise de ambasada Irakului în Berlin a crescut

Numărul paşapoartelor emise de ambasada Irakului în Berlin a crescut

Ambasada Irakului din Berlin a emis 1.400 de paşapoarte pentru imigranţi irakieni care doresc să se întoarcă în ţara de origine, potrivit Reuters, citat de Mediafax.

Potrivit unui oficial citat de Reuters, până în luna octombrie au fost eliberate doar 150 de paşapoarte. Cu toate acestea, el nu a oferit niciun argument pentru creşterea accelerată a numărului de documente emise începând cu acea perioadă.

Luna trecută, forţele de elită antiteroriste irakiene i-au alungat pe luptătorii grupării Stat Islamic din suburbiile oraşului Ramadi, această acţiune reprezentând primul succes major al armatei Irakului de la avansul major al militanţilor islamişti în nordul şi vestul ţării, în urmă cu 18 luni.

Citeşte şi: Premierul irakian: Gruparea Stat Islamic va fi învinsă în Irak, în 2016

Irakul a fost cea de-a cincea cea mai importantă ţară de origine a solicitanţilor de azil în Germania în anul 2015, a informat Ministerul de Interne.

În ultimele săptămâni, Guvernul german a cerut autorităţilor din ţările de origine ale imigranţilor şi refugiaţilor să elibereze paşapoarte pentru persoanele care doresc să se întoarcă.

Citeşte şi: Victorie contra Statului Islamic: Orașul Ramadi, scos de sub teroarea islamiștilor

Ministrul de Interne Thomas de Maiziere a spus că ajutorul german de dezvoltare oferit anumitor state ar trebui să depindă de disponibilitatea Guvernelor din ţările respective de a-i primi înapoi pe cetăţenii care nu au nicio perspectivă să rămână în Germania.

Cele mai citite

Avertisment al Poliției Române și al Asociației Române a Băncilor

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Asociația Română a Băncilor atrag atenția, prin intermediul proiectului național de conștientizare Siguranta Online, cu privire...

Ce pensie va avea Traian Băsescu, după ce și-a pierdut îndemnizația de fost președinte

Traian Băsescu a rămas fără îndemnizația de fost președinte în 2022. Astfel, acum va încasa doar pensie de europarlamentar. Fostul președinte liberal nu mai...

Elicopterul președintelui iranian Raisi nu a fost încă găsit! Mesajul transmis de ayatollahul Khamenei

Televiziunea de stat de la Teheran difuzează rugăciuni, în timp ce echipele de salvatori efectuează căutări în nord-vestul Iranului pentru a găsi elicopterul prăbușit...
Ultima oră
Pe aceeași temă