27.8 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialNoul bilanţ al inundaţiilor din Australia: 14 morţi şi 90 de dispăruţi

Noul bilanţ al inundaţiilor din Australia: 14 morţi şi 90 de dispăruţi

14 persoane şi-au pierdut viaţa, începând de luni, în oraşul Toowoomba, din Australia, în timp ce 90 sunt date dispărute, în urma inundaţiilor istorice cu care se confruntă ţară, relatează NewsIn.

Potrivit informaţiilor neoficiale, numărul morţilor s-ar ridica, de fapt, la 30.

Luni, localitatea a înregistrat circa 152 de litri de ploaie pe metru pătrat, în numai 30 de minute, ceea ce a făcut ca râul Lockyer să iasă din matcă. O viitură a afectat oraşul, luând maşini, copaci, clădiri şi zeci de oameni. “A fost ca un zid de apă… Erau circa şapte sau opt maşini acolo şi le-a zdrobit una de alta”, a declarat un locuitor pentru postul de televiziune ABC.

75% din statul Queensland, din estul Australiei, a fost declarat zonă de dezastru, iar temerile cresc în continuare.

Miercuri, locuitorii din Brisbane, al treilea oraş ca mărime al ţării, se pregătesc pentru inundaţii de proporţii istorice, în condiţiile în care un râu din apropiere s-a revărsat, în urma ploilor abudente şi a deschiderii ecluzelor unui baraj proiectat să apere oraşul de furtuni.

Potrivit aşteptărilor, cel puţin 40.000 de proprietăţi urmează să fie inundate.

Autorităţile au spus că nu pot estima cât de mult va creşte nivelul râului, dar vârful de viitură, aşteptat pentru joi după-amiază, va depăşi toate recordurile.

În aceste condiţii, alimentarea cu curent electric a fost întreruptă în multe zone din oraşul cu două milioane de locuitori.

Cele mai citite

Gabriela Firea vrea investiții mai mari în Cultura Capitalei

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat vineri că şi-ar dori să se aloce fonduri mai mari din bugetul municipalităţii pentru Cultură,...

Dan Podaru: Cei mai mulți cetățeni ai sectorului 1 n-o mai vor pe Clotilde Armand

Cei mai mulți locuitori ai sectorului 1 din Capitală nu o mai doresc pe Clotilde Armand la primărie, concluzionează candidatul Partidului Ecologist Român (PER)...

Un diplomat al Ambasadei Rusiei la București, declarat persona non grata în România

Un diplomat din cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti a fost declarat, vineri, persona non grata pe teritoriul României, informează Ministerul Afacerilor Externe. Potrivit MAE,...
Ultima oră
Pe aceeași temă