22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialNoul avion de vânătoare american F-35 are defecţiuni tehnice majore

Noul avion de vânătoare american F-35 are defecţiuni tehnice majore

Programul avionului de vânătoare american F-35 care a înregistrat deja întârzieri repetate se confruntă cu o nouă serie de probleme tehnice, conform unui raport intern al Pentagonului care recomandă în consecinţă o producţie redusă a acestui aparat, relatează AFP şi Mediafax.

Acest raport intern publicat marţi de site-ul independent Project On Government Oversight indică cinci probleme tehnice “ale căror consecinţe majore au fost identificate” dar nu au fost remediate până în prezent.

Raportul identifică o defecţiune la ecranul integrat în căştile piloţilor, o problemă la sistemul de evacuare al carburantului, la sistemul electric şi la crosa de apuntare a avionului. Prezintă de asemenea probleme de ergonomie provocând vibraţii, şocuri şi extenuarea piloţilor.

Aceste deficienţe tehnice întreţin “o lipsă de încredere în stabilitatea avionului” a cărui producţie a demarat deja, arată raportul care recomandă “o reexaminare serioasă a organizării producţiei şi a aprovizionării”.

Estimat la aproximativ 385 miliarde de dolari, F-35 sau Joint Strike Fighter (JSF) este cel mai cunoscut program de armament al Pentagonului cu un cost pe aparat de 103 milioane de dolari, preţ constant (fără a lua în considerare inflaţia, n.r.) sau 113 mlioane de dolari preţul actual, conform departamentului american al Apărării.

Un purtător de cuvânt al programului a confirmat miercuri că oficialii iau în considerare reducerea ritmului producţiei pentru a permite rezolvaea acestor noi avarii.

“Una dintre modalităţile de reducere a costurilor este scăderea producţiei” a precizat Joe DellaVedova fără a da detalii, afirmând că rata producţiei depinde de negocierile dintre Pentagon şi constructorul Lockheed Martin precum şi de proiectul pentru 2013 al legii Apărării.

Cele mai citite

Ecuație rezolvată în Liga 1! CFR Cluj, vicecampioană, Universitatea Craiova termină pe locul 3

CFR Cluj e noua vicecampioană a României, în timp ce Universitatea Craiova a terminat pe ultima poziție a podiumului Ligii 1, după rezultatele înregistrate...

Armata din Republica Democratică Congo a anunţat dejucarea unei tentative de lovitură de stat

Armata din Republica Democratică Congo a anunţat duminică că a dejucat o tentativă de lovitură de stat, la care au participat atât străini, cât...

Oamenii legii au descoperit aproximativ 6.000 de litri de motorină în urma unor percheziții domiciliare

La data de 17 mai 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, sub coordonarea procurorilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă