22.4 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialNoile programe școlare pentru clasele a III-a și a IV-a

Noile programe școlare pentru clasele a III-a și a IV-a

Noile programe școlare pentru clasele a III-a și a IV-a au fost aprobate de Ministerul Educației, conform Ordinului publicat joi în Monitorul Oficial.

Ministerul Educatiei a publicat in Monitorul Oficial Ordinul nr. 5.003 din 2 decembrie 2014 privind aprobarea programelor scolare pentru invatamant primar, clasele a III-a si a IV-a. Ordinul este semnat de Remus Pricopie si prevede ca programele scolare pentru clasa a III-a se aplica incepand cu anul scolar 2015-2016, iar programele scolare pentru clasa a IV-a se vor aplica din anul scolar 2016-2017.

Elevii clasei a III-a vor studia: Limba și literatura română (cinci ore pe săptămână), o limbă modernă (două ore pe săptămână), matematică (patru ore pe săptămână), științe ale naturii (o oră pe săptămână), educație civică, religie (câte o oră pe săptămână), educație fizică (două ore pe săptămână), joc și mișcare și muzică și mișcare (câte o oră pe săptămână) și arte vizuale și abilități practice (două ore pe săptămână). 

Elevii clasei a IV-a vor face cinci ore de limba română pe săptămână, patru ore de matematică, două ore de limbă modernă, două ore de educație fizică și câte o oră de științe ale naturii, istorie, geografie,educație civică,religie, joc și mișcare, muzică și mișcare și arte vizuale și abilități practice.

(Document atașat)

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă