20.7 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialNici un suspect in cazul jafului de la Pomacost

Nici un suspect in cazul jafului de la Pomacost

Cu toate ca a trecut un an de la cea mai mare spargere data in judetul Constanta, membrii gruparii mafiote care au regizat furtul inca nu au fost identificati. Desi imediat dupa ce s-au facut nevazuti cu casa de bani oamenii legii au alcatuit un cerc de suspecti, pistele acestora nu au dat nici un rezultat.

La data de 27 februarie 2006 patru tineri mascati au plecat cu seiful societatii Pomacost Constanta in care se aflau 200.000 de euro si 200 de milioane de lei vechi. Inspectorul principal Florin Ursa, din cadrul Serviciului Investigatii Criminale a Inspectoratului Judetean de Politie Constanta, a declarat ca desi in prima faza a anchetei au fost mai multe piste, iar declaratiile martorilor promiteau o identificare rapida a vinovatilor, la scurt timp toate variantele s-au dovedit a fi false. "Declaratiile martorilor nu au fost contradictorii si nu am sesizat nicio intentie de a ne impinge pe o directie gresita, cu toate acestea nu am reusit sa identificam nici un hot. In momentul de fata cercetarile sunt continuate cu autori necunoscuti, insa nu a mai aparut nici un element nou pana in prezent", a mentionat Florin Ursa.

Spargere planificata in detaliu

In ziua cu pricina, oamenii legii spun ca in jurul orei 7.00 hotii au patruns prin escaladare la primul nivel al cladirii. Ascunsi intr-o debara, ei au asteptat sosirea femeii de serviciu. Imediat dupa ce femeia a decuplat sistemul de alarma si a deschis usile pentru a face curatenie, hotii au imobilizat-o si au inchis-o intr-o incapere. Odata ce s-au asigura ca nu vor fi dati in vileag, jefuitorii au intrat in biroului administratoarei, de unde au sustras seiful. Curios este faptul ca valuta fusese depozitata in seif doar de cateva zile, urmand a fi folosita in vederea incheierii unui contract.
Anchetatorii au descoperit la locul faptei ca cei patru mascati stiau ca imobilul este dotat cu sistem de supraveghere video si ca au incercat sa isi ascunda urma furand unitatea de calculator pe care erau inmagazinate imaginile. In graba acestia au luat insa o alta unitate. 

Cele mai citite

Nu te teme, Babasha!

La sfârșitul săptămânii trecute, cântăreții de rock alternativ Coldplay au umplut de două ori Arena Națională. Chris Martin, liderul trupei britanice, a avut inițiativa...
Ultima oră
Pe aceeași temă