32.3 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăSpecialMureş: Primarul din Band, Mircea Rus, trimis în judecată pentru abuz în...

Mureş: Primarul din Band, Mircea Rus, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Primarul din localitatea mureşeană Band, cantautorul Mircea Rus, fost trimis în judecată de procurorii Parchetului Tribunalul Mureş, care îl acuză de săvârşirea a 13 infracţiuni de abuz în serviciu, privind lucrări care nu au fost realizate, însă au fost decontate, relatează Mediafax.

Procurorii au dispus trimiterea în judecată a patru persoane, între care şi primarul din localitatea mureşeană Band, cantautorul Mircea Rus, care este acuzat de săvârşirea a 13 infracţiuni de abuz în serviciu, se arată într-un comunicat al Parchetului Tribunalului Mureş.

Astfel, Mircea Rus a fost trimis în judecată pentru săvârşirea a 13 infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, Adrian Valeriu Rus – pentru săvârşirea a cinci infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, Gabor Rupi – pentru două infracţiuni de evaziune fiscală şi o infracţiune de fals în înscrisuri sub semnătură privată, iar Gabor Matei – pentru evaziune fiscală.

Conform sursei citate, Mircea Rus, în calitate de primar al comunei Band, şi Adrian Valeriu Rus, în calitate de angajat al Primăriei comunei Band ca şi referent achiziţii publice, “şi-au îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, cauzând prin aceasta prejudicii instituţiei publice, totodată obţinând pentru sine şi pentru altul avantaje patrimoniale”.

Aceeaşi sursă afirmă că inculpatul Gabor Rupi, administrator al SC Vultur Construct SRL, a omis evidenţierea în contabilitatea societarii a doua facturi emise către Primăria comunei Band în valoare totală de 254.869 de lei, în scopul de a se sustrage de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale. Totodată, acesta ar fi evidenţiat în contabilitatea aceleiaşi societăţi, în realizarea aceluiaşi scop, 98 de facturi care nu aveau la baza operaţiuni reale, în valoare totală de 150.754 de lei, cauzând prin aceasta un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 156.383 de lei.

De asemenea, inculpatul Gabor Matei, administrator al A.F.Gabor R. Matei, a omis evidenţierea în contabilitatea societaţii a unei facturi emise către Primăria comunei Band în valoare de 41.885 de lei, în scopul de a se sustrage de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, cauzând prin aceasta un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 6.702 de lei.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Mureş, se mai arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş.

În 13 februarie, Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş a dispus reţinerea pentru 24 de ore a primarului din localitatea Band, Mircea Rus – cantautorul cunoscut sub numele “Mircea Rusu Band” – alături de Adrian Valeriu Rus, fost angajat în funcţia de referent al aceleiaşi primării şi Gabor Rupi, administrator al societăţii comerciale “Vultur Construct” SRL Crăciuneşti.

Măsura a fost luată în urma investigaţiilor şi percheziţiilor făcute la domiciliul inculpaţilor, la sediul primăriei şi la sediul societăţii respective, în aceeaşi zi.

Potrivit procurorilor, Mircea Rus, în calitate de primar, ar fi încheiat, în cursul anului 2009, patru contracte cu persoane juridice, fără respectarea procedurilor legale, prin îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor sale de serviciu, producând un prejudiciu de peste 300.000 de lei.

În acest dosar, Tribunalul Mureş şi Curtea de Apel Târgu Mureş au decis ca Mircea Rus să fie cercetat în libertate, cu interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu.

Cele mai citite

Ucraina a atacat teritoriul Rusiei cu rachete americane

Rusia pregătește a doua fază a ofensivei împotriva Ucrainei pe direcția Harkov și adună mari unități militare în zonă, a declarat comandantul Forțelor Ucrainene,...

Alegeri istorice în Mexic. O femeie ar putea ocupa pentru prima dată funcția de președinte

Pe 2 iunie, mexicanii își vor alege viitorul președinte într-o cursă istorică în care o femeie ar putea ocupa pentru prima dată funcția supremă,...

Maia Sandu, mesaj după finala “Românii au talent”. “Aţi făcut Moldova mândră!”

Ediția din acest e show-ului "Românii au talent" a fost câștigată de Cristian Ciaușu, tânărul cu naiul. Următoarele locuri au fost ocupate de Ana...
Ultima oră
Pe aceeași temă