22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialMRU şi armata celor 52

MRU şi armata celor 52

Partidul Forţa Civică a inaugurat sâmbătă filiala din Constanţa. Numărul membrilor este încă simbolic.

 

Partidul Forţa Civi­că a inaugurat, sâm­bătă, filiala de la Constanţa, în prezenţa preşedin­telui Mihai Răzvan Ungureanu.

Acesta a precizat că este cea de-a doua filială a partidului din ţară, după cea de la Slobozia. Organizaţia judeţeană Constanţa este condusă de Dănuţ Culeţu, fost prefect al Constanţei. În total, filiala are 52 de membri, dar Culeţu a precizat că numărul simpatizanţilor este mult mai mare. Printre ei se numără oameni care, spun liderii, s-au săturat de actuala clasă politică, mulţi tineri, mulţi intelectuali. Printre cei care s-au alăturat deja lui MRU se numără deja Florin Butnaru (fiul omului de afaceri Aurel Butnaru, fost liberal), Olga Zeicu (fost lider al femeilor liberale), Florentin Chiforeanu.

Obiectivul: 35%

Ungureanu a punctat şi obiectivul electoral al alianţei. “În situaţia în care facem parte dintr-o alianţă, alianţa trebuie să câştige puterea. Asta înseamnă că există cel puţin ţinta celor 35 de procente locuri în parlament, şi credem că pe seama unei campanii serioase şi fără odihnă se poate merge şi dincolo de acest procent. Nu sunt un optimist, sunt un realist în situaţia aceasta. Aceasta este aşteptarea minimă pe care o avem în acest moment la nivelul alianţei”, a subliniat fostul premier. În opinia sa, acest obiectiv poate fi atins, pentru că după trei luni de “delir politic USL-ist”, situaţia este dureroasă pentru toţi cetăţenii acestei ţări.

“Eu nu ştiu cum vă simţiţi fiecare dintre dumneavoastră, dar imaginaţi-vă că preţul la telefonie mobilă a crescut pentru că ne plătim abonamentul în euro, impulsurile se socotesc în euro, iar diferenţa accentuată de paritate dintre moneda noastră naţională şi euro face ca toate aceste preţuri să crească. Salturile la preţuri în combustibil ne vor lovi pe toţi, preţul creditelor angajate în euro şi plătite în lei, iarăşi creşte, sunt o sumedenie de fenomene economice numai aparent secundare, care lovesc în urma absenţei USL-ului de la administrarea ţării, în confortul fiecărui cetăţean”, a spus Ungureanu. Acesta s-a arătat extrem de pesimist şi în ceea ce priveşte viitorul imediat. “Tare mi-e teamă că ceea ce ne aşteaptă în trimestrul patru al acestui an, efectele secetei prelungite, scumpirile de toate felurile, vor cântări greu pe finalul campaniei electorale”.

Record nedorit

Ungureanu a subliniat şi faptul că România a reuşit recordul nedorit de a distruge, în numai trei luni, ceea ce s-a construit în ultimii opt ani: credibilitatea externă a ţării. “Să ajungem în situaţia ca România să se aşeze în rândul doi de ruşine să nu i se vadă faţa, eu unul, ca fost ministru de Externe, nu aş fi crezut vreodată că am să o trăiesc. Privesc aceste lucruri cu un enorm regret. Sunt totuşi unul dintre semnatarii tratatului nostru de aderare la Uniunea Europeană şi observ că există o incompatibilitate incredibilă între administrarea naţională şi exigenţele europene – ca şi cum UE nu ar exista – este dincolo de ceea ce eu pot să-mi imaginez. Las deoparte faptul că în fruntea României am avut printr-o ironie a sorţii un domn care dincolo de încercările sale lingvistice a făcut proba unui comportament complet inadecvat pentru orice funcţie publică, nu doar pentru cea de preşedinte. Eu mă întreb ce ne mai trebuie ca să ne dăm seama de ce ne rezervă aceşti oameni pentru viitor”, a mai spus preşedintele Forţei Civice.

Cele mai citite

Armata din Republica Democratică Congo a anunţat dejucarea unei tentative de lovitură de stat

Armata din Republica Democratică Congo a anunţat duminică că a dejucat o tentativă de lovitură de stat, la care au participat atât străini, cât...

Ucraina a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, tip vânător de mine

Un atac al Ucrainei a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, Kovrovets, de tip vânător de mine, a anunțat Comandamentul Flotei din...

Noua lege a pensiilor. Ce venituri va avea un român care a muncit 35 de ani

Noua lege a pensiilor vine cu metode diferite de calcul a veniturilor persoanelor după retragerea din activitate. Românii care au cotizat timp de 35...
Ultima oră
Pe aceeași temă