19.1 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialMoscova vrea să ştie ce ţări vor produce tehnologia scutului antirachetă

Moscova vrea să ştie ce ţări vor produce tehnologia scutului antirachetă

Rusia cere clarificări cu privire la obiectivele scutului antirachetă din Europa, spunând că nu există un dialog complet pe această temă, relatează Voice of Russia, potrivit NewsIn.

“Nimic nu este clare despre planul de apărare antirachetă. Dacă ei stipulează o desfăşurare de rutină a elementelor în Europa şi europenii vor trebui să le accepte şi să plătească pentru ele, este un lucru. Dar dacă europenii cer un dialog comun, este altceva. Rusiavrea certitudine cu privire la scopul unui astfel de sistem, înainte de a face paşi concreţi. Moscova vrea să ştie sigur de unde vin aceste ameninţări, ce ţări sunt pe cale să producă astfel de tehnologie şi dacă ele constituie o ameninţare reală la adresa statelor europene, inclusiv Rusia. De fapt, nu a existat un dialog complet pe această temă nici în NATO; nici între NATO şi Rusia”, a spus Dmitri Rogozin, ambasadorul rus la NATO.

Rusia este de părere că un dialog de acest gen necesită un schimb de informaţii şi centri analitici. NATO nu a dat niciun răspuns până acum, dar Rusia este pregătită să-şi acopere partea în cooperare.

“Simplul fapt că Rusia a fost invitată să se aăture apărării antirachetă europene este ceva încurajator”, a mai spus Rogozin.

Relaţiile Rusia-NATO şi perspectivele cooperării bilaterale sunt în centrul discuţiilor dintre miniştrii de exterrne şi ai apărării din cele două organisme, care s-au întâlnit la Bruxelles pentru a discuta despre sistemul european de apărare antirachetă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă