20.7 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialMormânt din Epoca Bronzului, descoperit în România

Mormânt din Epoca Bronzului, descoperit în România

Un mormânt vechi de aproximativ 4.500 de ani, datând din Epoca Bronzului, a fost descoperit în comuna prahoveană Ariceştii Rahtivani, transmite Mediafax.

Este vorba despre un mormânt tumular, acoperit cu un val de pământ, având o înălţime de trei metri şi un diametru de 50 de metri, ceea ce indică faptul că în locul respectiv a fost înhumat un om care reprezenta o personalitate a grupului din acea perioadă.

Arheologii ştiau de existenţa mormântului şi, întrucât în zonă se fac lucrări de investiţii, constructorul a fost obligat să aştepte aşa-numita descărcare de sarcină arheologică.

În interiorul mormântului nu au fost descoperite obiecte, ci doar un schelet uman care a fost trimis la Institutul de Antropologie din Bucureşti, pentru analize.

În urma rezultatului acestor analize, care a fost transmis, miercuri, la Muzeul de Istorie şi Arheologie Prahova, a reieşit că scheletul aparţine unui bărbat care a decedat în jurul vârstei de 30 – 35 de ani.
Mormântul este unul dintre cele mai vechi descoperite în Prahova. În ultimul secol, pe teritoriul judeţului au mai fost descoperit patru astfel de locuri.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă