1.4 C
Bucharest
Monday, 27 November 2023
HomeSpecialMormânt din Epoca Bronzului, descoperit în România

Mormânt din Epoca Bronzului, descoperit în România

Un mormânt vechi de aproximativ 4.500 de ani, datând din Epoca Bronzului, a fost descoperit în comuna prahoveană Ariceştii Rahtivani, transmite Mediafax.

Este vorba despre un mormânt tumular, acoperit cu un val de pământ, având o înălţime de trei metri şi un diametru de 50 de metri, ceea ce indică faptul că în locul respectiv a fost înhumat un om care reprezenta o personalitate a grupului din acea perioadă.

Arheologii ştiau de existenţa mormântului şi, întrucât în zonă se fac lucrări de investiţii, constructorul a fost obligat să aştepte aşa-numita descărcare de sarcină arheologică.

În interiorul mormântului nu au fost descoperite obiecte, ci doar un schelet uman care a fost trimis la Institutul de Antropologie din Bucureşti, pentru analize.

În urma rezultatului acestor analize, care a fost transmis, miercuri, la Muzeul de Istorie şi Arheologie Prahova, a reieşit că scheletul aparţine unui bărbat care a decedat în jurul vârstei de 30 – 35 de ani.
Mormântul este unul dintre cele mai vechi descoperite în Prahova. În ultimul secol, pe teritoriul judeţului au mai fost descoperit patru astfel de locuri.

Cele mai citite

Suveraniștii vor să lanseze lebăda albă în viitoarea baltă electorală

Blocul Suveranist Român a primit botezul în weekend. Șapte partide și-au unit destinul. Prin anunțul făcut de Eugen Orlando Teodorovici, la conferința de lansare...

Premierul Ciolacu participă la lansarea proiectului RO 3.0, care va defini România pe următorii șapte ani

Premierul Marcel Ciolacu participă, în dimineața zilei de luni, 27 noiembrie 2023, la conferința dedicată proiectului "RO 3.0. Viziunea Viitorului". Potrivit unui anunț al Guvernului...

Tensiuni geopolitice. Conflictele și calendarul încărcat de alegeri, elemente-cheie ce agită economia mondială în 2024

Riscurile geopolitice vor fi principala amenințarea la adresa perspectivelor economice pentru 2024, ținând cont că războaiele la scară largă converg cu o serie de...
Ultima oră
Pe aceeași temă