14.6 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialMinistrul bulgar de externe: Repatrierea romilor, o problemă internă a Franţei

Ministrul bulgar de externe: Repatrierea romilor, o problemă internă a Franţei

Repatrierea romilor bulgari şi români este o problemă internă a Franţei, crede ministrul bulgar al afacerilor externe, Nikolai Mladenov. Considerăm că toţi bulgarii trebuie să respecte toate legile naţionale şi europene când călătoresc în alte ţări, a declarat Mladenov într-un interviu pentru agenţia Reuters, preluat de presa sofiotă de marţi, monitorizată de Agerpres. Dacă vreun cetăţean bulgar nu a putut dovedi că dispune de suficienţi bani, cu locuinţă şi cu asigurare, atunci ţara respectivă are dreptul să întreprindă astfel de măsuri, a spus Mladenov.

Ministrul se aşteaptă ca numărul total al romilor bulgari care vor fi repatriaţi din Franţa să fie în jur de 150.

Mladenov şi-a exprimat speranţa că problema romilor repatriaţi din Franţa nu va afecta aderarea Bulgariei şi României la spaţiul Schengen. El a adăugat că Bulgaria se aşteaptă să adere la Schengen până la sfârşitul anului 2011, aşa cum este prevăzut.

Într-un alt interviu, duminică, ministrul Mladenov a declarat că Bulgaria ajută România să respecte toate criteriile pentru aderarea la spaţiul Schengen. ”Facem tot posibilul să-i ajutăm pe colegii noştri, serviciile noastre colaborează cu ale lor ca să poată şi ei să respecte criteriile. Trebuie avut în vedere faptul că România este o ţară mai mare, cu frontiere mai complicate şi, respectiv, cu provocări mai mari”, a spus Mladenov. El a precizat că aderarea Bulgariei la spaţiul Schengen în 2011 depinde de mai mulţi factori, dintre care cei mai mulţi sunt de natură internă. În opinia lui Madenov, se poate afirma că totul merge după planul stabilit.

Cele mai citite

Generația de Aur, ultima victorie, cu o Selecționată mondială a Stelelor: 3-2

Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World Stars), pregătită de Jose Mourinho, potrivit rador.ro. Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World...
Ultima oră
Pe aceeași temă