12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialMilitarii continuă misiunile în sprijinul populaţiei

Militarii continuă misiunile în sprijinul populaţiei

Aproape 2000 de militari şi peste 200 de mijloace tehnice au intervenit la solicitările autorităţilor locale şi continuă să acţioneze în zonele afectate de căderile masive de zăpadă, informează Ministerul Apărării Naţionale.

Vineri dimineaţa, militarii desfăşurau 22 de misiuni pentru deszăpezirea, deblocarea căilor de acces rutier, evacuarea şi salvarea persoanelor aflate în zone izolate sau cu afecţiuni medicale deosebite.

În judeţul Ialomiţa, patru militari cu un autovehicul şenilat ai Regimentului 51 Artilerie Mixtă intervin în localitatea Miloşeşti pentru evacuarea unui copil cu probleme medicale. La finalizarea acestei misiuni, militarii se vor deplasa în localitatea Griviţa pentru preluarea şi transportarea unei alte persoane bolnave.

Alţi 18 militari cu un autocamion din cadrul aceluiaşi regiment desfăşoară, o misiune de deszăpezire a căilor de comunicaţie din localitatea Fundata.

15 militari cu un autocamion din cadrul Batalionului 113 Artilerie au intervenit, în satul Hagieni, în vederea deblocării căilor de acces.

În judeţul Tulcea, 50 de infanterişti marini ai Batalionului 307 Infanterie Marină au acţionat, la solicitarea şefului ISU Tulcea, pentru deszăpezirea accesului spre Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Socială şi Azilul de Bătrâni din localitatea Babadag.

În municipiul Brăila, militari de la Brigăzile 10 Geniu şi 282 Infanterie Mecanizată, împreună cu reprezentanţii primăriei, transportă şi distribuie alimente persoanelor aflate în dificultate, iar la Făurei şi Scorţaru Nou acţionează în continuare în sprijinul celorlaltor instituţii pentru deszăpezirea căilor de acces.

În judeţul Buzău, militari de la Brigada de Informaţii Militare continuă misiunile de prim-ajutor pentru cetăţenii din localităţile Vâlcele şi Brădeanu, iar cei de la Batalionul 280 Infanterie şi de la Centrul de Instrucţie pentru Operaţii Speciale intervin pentru deszăpezirea şi deblocarea drumurilor din Vâlcele, Rîmnicu-Sărat şi a DN 22, între Râmnicu-Sărat şi Brăila. Totodată, militarii Batalionului 96 Geniu, cu utilaje de mare putere, acţionează în sprijinul celorlaltor instituţii pentru deszăpezirea căilor rutiere din municipiul Buzău, iar misiuni similare îndeplinesc, la Bobocu, şi militarii Brigăzii Logistice Muntenia.

La solicitarea ISU Tulcea, alţi 40 de militari de la Batalionul 307 Infanterie Marină, cu două autovehicule, vor acţiona pentru deszăpezirea a 50 de case din localităţile Vişina, Jurilovca şi Sălcioara.

Până la această oră, M.Ap.N. a finalizat 118 misiuni la care au participat peste 2.150 de militari cu 221 mijloace tehnice şi menţine în zonele afectate peste 5.800 de militari cu aproape 1.000 de mijloace tehnice.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă