17.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Mihail Gorbaciov a ieşit din spital şi s-a întors la lucru

UPDATE. Mihail Gorbaciov a ieşit din spital şi s-a întors la lucru

UPDATE 16:12   Serviciul de presă al Fundaţiei Gorbaciov a anunţat că fostul lider comunist a fost externat, relatează AFP.

_ _ _

Mihail Gorbaciov a fost spitalizat. Starea de sănătate a ultimului lider al fostei Uniuni Sovietice s-a agravat în ultima perioadă, fiind neceară internarea, scrie Mediafax, care citează postul TV Rossia 12.

"Starea mea de sănătate era relativ bună în ultimele şapte zile, însă astăzi s-a agravat şi am fost spitalizat. În prezent, sunt conectat la un aparat. fiind înconjurat de diverse cabluri", a declarat Gorbaciov pentru postul rus de radio Russkaia Slujba Novostei (Serviciul rus de ştiri).

"Îmi cunoaşteţi caracterul, sunt hotărât să lupt, să trăiesc", adăugat el. Gorbaciov a apărut în ultimii ani cu faţa umflată şi obosit în intervenţiile sale publice.

Laureatul Premiului Nobel pentru Pace în 1990, fostul preşedinte sovietic Mihail Gorbaciov, în vârstă de 83 de ani, este foarte respectat în Occident şi mult mai puţin apreciat de majoritatea concetăţenilor săi, care îl învinovăţesc de destrămarea fostei Uniuni Sovietice şi de haosul economic şi social care au urmat.

Cele mai citite

Locuitorii unui cartier din sectorul 1, sinistrați, după căderea unui copac

Un copac a căzut pe drumul de acces către cartierul Greenfield din sectorul 1 al Capitalei, locuitorii fiind sinistrați. Arborele căzut a blocat complet drumul...

Sărăcie declarată, dar, în Securitate, cu Gușă plină

Ilustrație: Marian Avramescu În super anul electoral în curs, postul de telejustiție Realitatea începe să aibă un considerabil Plus de Gușă. Realitatea pe Păcur(ă)aru a...

S-a sinucis o fată de 15 ani la Sibiu

O fată în vârstă de 15 ani a fost găsită moartă miercuri, în anexa unui imobil din localitatea Șura Mare, județul Sibiu. Informația a...
Ultima oră
Pe aceeași temă