13.4 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialMETEO. Vremea se RĂCEŞTE. Vezi PROGNOZA pe următoarele 3 zile

METEO. Vremea se RĂCEŞTE. Vezi PROGNOZA pe următoarele 3 zile

Urmează o zi destul de rece. În zonele de deal şi de munte va fi destul soare, în timp ce în zonele de câmpie, vremea va fi închisă. În prima parte a zilei, îşi va face apariţia ceaţa, în special în Moldova, Muntenia şi în Dobrogea, unde este posibil să fie asociată izolat cu burniţă sau ploaie slabă. Vântul va sufla în general slab, iar temperaturile maxime sunt apropiate de normele climatologice, cu valori maxime cuprinse între 6 şi 14 grade, potrivit Realitatea.net.

În Bucureşti, în prima parte a zilei, vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit. Vântul nu va crea probleme, iar maxima termică nu va trece de 10 grade.

Munte
La munte, vremea va fi mai frumoasă decât în celelalte regiuni. Vântul va sufla cel mult moderat, iar temperaturile cresc timid faţă de ieri: 6..7 grade la Semenic şi la Sinaia, 9 la Predeal şi 10..11 la Păltiniş şi la Stâna de Vale. Sâmbătă şi duminică, vremea rămâne frumoasa în toate masivele. Noaptea şi dimineaţa vor fi din nou condiţii de ceaţă, posibil asociată izolat şi cu burniţă, dar mai târziu va fi destul soare, iar norii vor fi puţini şi inofensivi. Vântul va sufla slab, din când în când moderat, iar temperaturile mai cresc puţin.***

Regiuni
În regiunile din vestul Carpaţilor, vremea este asemănătoare cu cea de ieri: ceaţă matinală, câţiva nori şi mult soare. Vântul abia se va simţi, iar temperaturile sunt apropiate de cele obişnuite: la amiază sunt aşteptate 6 grade la Miercurea Ciuc, 8..9 la Braşov, Sibiu şi Cluj-Napoca, 11 la Baia Mare, Satu Mare şi Arad şi 12 grade la Oradea şi la Timişoara.

*** În sudul ţării, vremea va fi mohorâtă în zonele de câmpie, cu multă ceaţă şi nori stratiformi, în special în Muntenia, în timp ce în zonele mai înalte de relief va fi mai mult soare. Ceaţa poate fi persistentă, astfel că regimul termic se menţine la valori uşor sub normele climatologice, cu temperaturi la amiază în jur de 7 grade la Brăila, 10..11 grade la Slobozia, Călăraşi, Giugiu şi Craiova şi 12 grade la Drobeta Turnu Severin.

*** În Dobrogea soare puţin, vânt slab, posibil ceaţa şi burniţă în prima parte a zilei. Maximele prognozate se opresc la 9..10 grade la Constanţa şi la Tulcea.*** În Moldova, vreme însorită va fi doar prin nordul regiunii. În centru şi în sud însă, nori, ceaţă şi chiar burniţă. La amiază, temperaturile rămân modeste, cu cel mult 6..7 grade în termometre la Galaţi şi Suceava, 8 grade la Botoşani, Iaşi, Bacău şi 9 la Vaslui şi la Focşani.***

Vremea pe 2 zile
Mâine, presiunea atmosferică rămâne ridicată, aşa că va fi destul soare. Ceaţa va fi din nou prezentă noaptea şi în prima parte a zilei în zonele de câmpie şi în depresiuni, iar în sud-estul ţării este posibil să fie asociată cu burniţă. Vântul va sufla în general slab, iar temperaturile vor fi cuprinse la amiază între 6..7 grade în estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei şi 13..14 grade în Câmpia de Vest.

*** În Bucureşti, mâine, va fi o zi obişnuită de mijloc de noiembrie: condiţii de ceaţă dimineaţa, vânt slab, cer variabil şi în jur de 11 grade la amiază.

*** Duminică, soarele va domina cerul în vestul şi în centrul ţării. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, dar vor fi din nou condiţii de ceaţă în zonele joase, în special în sud-est, unde vor fi şi conditii de burniţă sau ploaie slabă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 grade la Miercurea Ciuc şi 14 grade la Oradea şi la Timişoara.

*** În Bucureşti, duminică, din nou condiţii de ceaţă dimineaţa, dar apoi se arată soarele. Vântul abia adie şi maxima ajunge la 11 grade în termometre.

Cele mai citite

Lionel Messi, de neoprit la 36 de ani! A fost desemnat jucătorul lunii în America

Argentinianul Lionel Messi, care în acest moment evoluează la formația Inter Miami, a fost votat cel mai bun jucător al lunii aprilie în liga...

Dan Petrescu, despre revenirea la CFR: “Mă simt ca acasă aici, mă motivează totul”

Dan Petrescu, antrenorul legendar care se întoarce pentru al patrulea mandat la conducerea echipei de fotbal CFR Cluj, a subliniat într-o conferință de presă...

Rusia – Ucraina, ziua 779: Kremlinul spune că declarațiile lui Macron sunt parte a unei tendințe periculoase

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a descris astăzi comentariile recente ale preşedintelui francez Emmanuel Macron despre o posibilă intervenţie a Franţei în...
Ultima oră
Pe aceeași temă