30 C
București
luni, 3 iunie 2024
AcasăSpecialMEN: Vasile Astărăstoae va fi demis din funcția de rector al UMF...

MEN: Vasile Astărăstoae va fi demis din funcția de rector al UMF Iași

Ministerul Educației a început procedura de demitere a lui Vasile Astărăstoae din funcția de rector al UMF Iași, după ce profesorul doctor a fost condamnat definitiv pentru conflict de interese de Înalta Curte de Casație și Justiție, informează Hotnews.

Agenția Națională de Integritate (ANI) a solicitat imediat după verdictul ICCJ revocarea lui Vasile Astarastoae din funcția de președinte al Colegiului Medicilor din România și cea de rector al Universității de Medicină și Farmacie din Iași.  
  
Ministerul Educației a început procedura de demitere a lui Astarastoae din funcția de rector al UMF Iași, iar Ministerul Sănătății ”€œa transmis Colegiului Medicilor (CMR) adresa ANI privind decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, solicitând punerea în aplicare a acesteia”. 
   
 În replică, Colegiul Medicilor (CMR) a solicitat Ministerului Sănătății documentele și motivarea sentinței Înaltei Curți, invocând că CMR nu a fost parte din procesul în care a fost condamnat președintele CMR. Ministerul Sănătății s-a conformat și a transmis Colegiului documentația completă. De atunci, niciun răspuns de la Colegiul Medicilor. 

Vasile Astărăstoae a pierdut, în data de 5 iulie, procesul de la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde a fost declarat în conflict de interese prin decizie irevocabilă. Astărăstoae mai are pe rolul instanțelor de judecată un dosar de incompatibilitate, unde încă nu există o decizie definitivă.

Cele mai citite

recunoașterea și gestionarea bolilor copilăriei

Bolile copilăriei reprezintă acele afecțiuni care apar, în mod tipic, la copiii de vârstă mică. Din această categorie fac parte, printre altele, varicela,...

Ciolacu: “Se face o analiză foarte clară cu producătorii din România pentru produsele de bază”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni că Guvernul face o analiză cu privire la preţurile produselor de bază ale producătorilor din România. "În momentul...

Sondaj. Nicușor Dan ar câștiga detașat alegerile pentru București

Actualul primar general, Nicușor Dan, ar fi în fruntea preferințelor electoratului din București, care l-ar vota în proporție de 43 la sută, susține cel...
Ultima oră
Pe aceeași temă