27.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăPoliticăSondaj. Nicușor Dan ar câștiga detașat alegerile pentru București

Sondaj. Nicușor Dan ar câștiga detașat alegerile pentru București

Actualul primar general, Nicușor Dan, ar fi în fruntea preferințelor electoratului din București, care l-ar vota în proporție de 43 la sută, susține cel mai recent sondaj transmis de IRSOP.

Pe următoarele locuri în preferințele pentru funcția de primar general s-ar plasa Cristian Popescu Piedone (23 la sută), Gabriela Firea (18 la sută) și Sebastian Burduja (4 la sută).

Rezultatele acestui sondaj au fost transmise de IRSOP către redacția ziarului „România Liberă” în dimineața de 3 iunie 2024. Chestionarul a fost realizat în perioada 27 – 31 mai 2024, la nivelul municipiului București.

Nicușor Dan se prezintă drept candidat independent (nu face parte din niciun partid politic) dar este susținut oficial de partidele USR, PMP și Forța Dreptei. Piedone este candidat din partea PUSL, Gabriela Firea este din partea PSD iar Sebastian Burduja este candidat din partea PNL. PSD îi făcuse lui Piedone o ofertă să renunțe să candideze pentru Primăria Capitalei, astfel încât Gabriela Firea să beneficieze, ipotetic, și de voturi de la electoratul lui Piedone și să-l întreacă pe Nicușor Dan. Însă Piedone a refuzat oferta lansată de PSD.

Alegerile locale din România sunt comasate cu alegerile europarlamentare ceea ce înseamnă că se vor desfășura simultan, în ziua de duminică, 9 iunie 2024. Alegerile locale din România vor fi într-un singur tur.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă