15.7 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialMedalii la gimnastică: Aur la bârnă, argint la sol

Medalii la gimnastică: Aur la bârnă, argint la sol

Gimnasta Ana Porgras a adus, duminică, României prima medalie la Campionatul Mondial de la Rotterdam, cea de aur, în finală la bârnă, transmite Mediafax.

Ana Porgras a intrat a cincea în concurs şi a fost notată cu cea mai mare notă de până atunci, 15.366, cu care a obţinut în final medalia de aur, prima a delegaţiei României la CM din Olanda.

Medalia de argint a revenit americancei Rebecca Bross şi chinezoaicei Linlin Deng, ambele notate cu 15.266, iar cea de bronz nu s-a acordat în acest caz.

Altă reprezentantă a României, Diana Chelaru, a câştigat, tot duminică, medalia de argint la sol,  aurul revenind australiencei Lauren Mitchell.

Chelaru împarte locul doi în finala de la sol cu gimnasta din Rusia Aliya Mustafina.

Tot duminică, în prima finală a zilei, Flavius Koczi s-a clasat pe locul cinci (16.208), titlul mondial revenind francezului Thomas Bouhail (16.449 puncte).

Rezultatele obţinute de delegaţia României la CM de la Rotterdam, până în prezent: echipa feminină – locul 4 în finală, echipa masculină – nu s-a calificat în finală, Flavius Koczi – locul 16 în finală la individual-compus, Ana Porgras – locul 4 în finală la individual-compus şi Raluca Haidu – locul 9 în finală la individual-compus, Flavius Koczi – locul 6 în finală la sol, Diana Chelaru – locul 7 în finală la sărituri, Ana Porgras – locul 5 în finală la paralele, Flavius Koczi – locul cinci în finală la sărituri, Ana Porgras – medalie de aur în finală la bârnă.

Obiectivul la CM de al Rotterdam este obţinerea unei medalii şi una-două clasări pe locurile 4-6.

Ambele echipe ale României s-au calificat la CM din 2011, de la Tokyo, la care au acces primele 24 din calificări.

 

Cele mai citite

Declarația unică 2024: Schimbări în taxarea veniturilor extrasalariale

Veniturile din activități independente trebuie declarate până pe 27 în Declarația unică 2024. Cei care completează formularul, pot dona până la 3,5% din impozitul...

Ce pensie va avea Traian Băsescu, după ce și-a pierdut îndemnizația de fost președinte

Traian Băsescu a rămas fără îndemnizația de fost președinte în 2022. Astfel, acum va încasa doar pensie de europarlamentar. Fostul președinte liberal nu mai...

Noua lege a pensiilor. Ce venituri va avea un român care a muncit 35 de ani

Noua lege a pensiilor vine cu metode diferite de calcul a veniturilor persoanelor după retragerea din activitate. Românii care au cotizat timp de 35...
Ultima oră
Pe aceeași temă