20 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialMazăre: În Constanţa este mai periculos decât în Brazilia

Mazăre: În Constanţa este mai periculos decât în Brazilia

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat vineri, că de la 1 ianuarie va înfiinţa poliţia locală, pentru că legea îl obligă, precizând că acesta este un lucru bun, în condiţiile în care s-au înmulţit spargerile de locuinţe, iar acum “în Constanţa este mai periculos decât în Brazilia”, scrie NewsIn.

“Legea ne obligă să înfiinţăm poliţia locală de la 1 ianuarie. Este un lucru binevenit, dintr-un anumit punct de vedere. S-a ajuns într-o situaţie foarte gravă în Constanţa, s-a ajuns să fie sparte locuinţele cu oameni în ele. Vreau să vă spun că, dacă ar fi să fac o comparaţie, la ora actuală în Constanţa este mai periculos decât în Brazilia, pentru că un stat slab care nu are bani să îşi plătească forţele de ordine, să le doteze, în contextul unei economii din ce în ce mai sărăcite, ajunge să fie victima, statul şi cetăţenii, acestor tâlhari. Iar în Constanţa se fură noaptea şi se sparg casele în disperare. Situaţia devine alarmantă. În şase luni o să avem jafuri armate în casă”, a afirmat Mazăre, citat de corespondentul NewsIn.

Edilul a mai spus că înfiinţarea poliţei locale presupune să fie date normele de aplicare a legii şi să fie stabilit bugetul. “Trebuie să vedem cum chivernisim bugetul în aşa fel încât să avem o poliţie locală care să facă faţă situaţiilor pentru care nu mai face faţă poliţia naţională, că la ora actuală poliţia naţională nu mai face faţă, nu ne mai apară de hoţi în case, tot mai mulţi oameni îşi pun sisteme de alarmă, sisteme de supraveghere, vă repet, am ajuns mai rău decât era în Brazilia”, a mai spus acesta.

Radu Mazăre a precizat că legea care reglementează poliţia locală îi oferă acesteia atribuţii mult extinse faţă de cele pe care le avea până acum. “Vor fi preluate atribuţii de la Poliţia naţională, inclusiv de reţinere, purtare de armă. Vom transfera din Poliţia Comunitară existentă la ora actuală, mai angajăm oameni, îi dotăm, o să le facem alte planuri de pază, de ordine, având în vedere noile atribuţii pe care le au. Cel mai crunt sentiment este sentimentul de insecuritate, să îţi fie frică să stai noaptea la tine în casă sau să-ţi fie frică să umbli pe străzi. Vreau să vă spun că noi râdem de multe alte state, dar dacă vine un străin şi umblă noaptea prin centrul Constanţei a pus-o şi sunt cazuri de astea”, a subliniat primarul.

Radu Mazăre a mai spus că a aprobat forma şi organigrama în vederea înfiinţării Poliţiei Locale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă