14.6 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialMăsuri de securitate sporite, în Thailanda, după multiplele explozii

Măsuri de securitate sporite, în Thailanda, după multiplele explozii

Măsurile de securitate au fost sporite, sâmbătă, în Thailanda, la o zi după multiplele explozii care au avut loc în mai multe orașe, soldate cu patru morți, informează AFP, citat de Agerpres.

 

„Astăzi, poliția se va concentra pe informații și supraveghere”, a anunțat generalul Pongsapat Pongcharoen, adjunctul șefului poliției naționale.

În prezent sunt în curs analize ADN asupra eșantioanelor prelevate de la locul exploziilor. „Ieri (vineri — n.r.) au avut loc interogatorii, dar niciun suspect nu a fost reținut”, a precizat purtătorul de cuvânt al poliției, Piyapan Pingmuang, dezmințind zvonurile privind arestarea unui suspect.

El a refuzat să furnizeze mai multe informații privind persoanele interogate până în prezent.

Anchetatorii nu au anunțat până acum că ar privilegia vreo pistă, dar junta arată cu degetul mai degrabă spre un “sabotaj local” decât spre terorismul internațional.

Citește și:  MAE le recomandă românilor din Thailanda să fie precauți, după multiplele explozii

 

 

Pistele evocate de experți merg de la o posibilă răzbunare a opoziției politice într-un climat de puternică reprimare a libertăților civile de la lovitura de stat din 2014, până la un atac fără precedent al separatiștilor musulmani din sudul extrem al țării.

De altfel, autoritățile au cerut întărirea securității sâmbătă în întreaga țară, punând accentul pe locurile publice, gări sau aeroporturi.

În total, miercuri și joi au explodat 11 bombe în cinci provincii din sudul Thailandei, printre care și în stațiunile balneare Hua Hin și Phuket, provocând moartea a patru persoane. Dintre răniți, zece sunt turiști străini, notează AFP.

Hua Hin este cea mai afectat dintre aceste locuri turistice, două bombe artizanale ascunse în ghivecele plantelor explodând la interval de 30 de minute joi seară. O altă dublă explozie s-a produs vineri dimineață.

Citește și: FOTO + VIDEO. 11 explozii în Thailanda: Cel puțin patru persoane au murit. Zece oameni, inclusiv turiști străini, sunt răniți. Poliția: Nu este un atac terorist, este doar sabotaj local

Cele mai citite

Ajutorul pentru Ucraina produce divergențe între România și SUA. Președintele Iohannis ar ceda un sistem Patriot dar vrea ceva “în schimb”

Președintele României, șeful Senatului, șeful Guvernului și ministrul Apărării au opinii divergente cu privire la cererea formulată de Statele Unite ca România să cedeze...

Județul Bihor are o nouă destinație speologică și turistică

Județul Bihor are o nouă destinație turistică spectaculoasă la mai puțin de 30 de kilometri de Oradea: un circuit de cinci kilometri în comuna...

Comisia Europeană a înrăutăţit semnificativ prognoza privind deficitul guvernamental al României în 2024

Comisia Europeană a îmbunătăţit uşor, la 3,3%, estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, graţie accelerării consumului privat şi veniturilor mai mari, dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă