27 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSpecialExplozie în clubul Colectiv: Ce spun martorii despre cauza incidentului

Explozie în clubul Colectiv: Ce spun martorii despre cauza incidentului

Explozia care a avut loc vineri seară înclubul din sectorul 4 al Capitalei, soldată cu zeci de morţi şi răniţi, a fost provocată de artificiile din timpul spectacolului. Buretele fonic de pe un stâlp al clădirii s-a aprins, iar ulterior focul s-a propagat la tavan, a declatat un martor, citat de Mediafax.

Citeşte şi: Explozie Bucureşti. Primele declaraţii ale lui Raed Arafat şi Gabriel Oprea

Potrivit celor aflaţi la spectacol, un agent de pază a luat un stingător de incendii, însă nu a apucat să intervină înainte ca focul să ajungă la tavan şi să se extindă cu repeziciune. În momentul când tavanul a luat foc, cele aproximativ 250 de persoane din club au fost cuprinse de panică şi s-au îmbulzit spre ieşire, creând o busculadă, deoarece doar una dintre uşile de la intrare s-a deschis de la începutul incendiului. Ulterior, şi cea de-a doua uşă a fost deschisă, lumea a năvălit afară, dar deja erau pe podea multe persoane care aveau arsuri sau se aflau în stop cardio-respirator.

Citeşte şi: Reacție promptă a lui Iohannis după explozia în clubul Colectiv din București

Martorii au mai relatat că un fum greu, înnecăcios, se adunase în club, acesta ieşind în valuri pe uşa de la intrare.

Potrivit acestora, incendiul a izbucnit în jurul orelor 22.15 – 22.20, iar primele ambulanţe au sosit după circa un sfert de oră. La faţa locului au venit ulterior zeci de ambulanţe, unii dintre răniţi fiind preluaţi şi duşi la mai multe spitale din Bucureşti. Unora dintre cei răniţi li s-a acordat primul ajutor pe caldarâm. Intervenţia a fost îngreunată de accesul dificil al ambulanţelor în curtea clubului.

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă