3.8 C
București
marți, 30 noiembrie 2021
AcasăSpecialRăzboiul din PSD, dezbătut de jurnalistul Sabin Orcan, în emisiunea X-Press. Mărieș:...

Războiul din PSD, dezbătut de jurnalistul Sabin Orcan, în emisiunea X-Press. Mărieș: Este o luptă clară între români și pro-sovietici. Orcan: Pe Dragnea îl consiliază Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului SRI

Directorul editorial al ziarului ”România liberă” a discutat, joi seară, în emisiunea X-Press, despre războiul din PSD, care a generat o criză guvernamentală, cu fostul ministru al Comunicațiilor, Marius Bostan, senatorul liberal Florin Cîțu, jurnalista Emilia Șercan și președintele Asociației ”21 Decembrie”, Teodor Mărieș.

Sabin Orcan a arătat că o posibilă explicație a războiului dintre Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu ar fi faptul că, potrivit surselor sale, șeful PSD ar fi consiliat de generalul Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului SRI.  Și Teodor Mărieș a arătat că scandalul din interiorul PSD reprezintă, de fapt, o luptă între români și pro-sovietici. 

Și Marius Bostan, fost ministru al Comunicațiilor, a declarat că Liviu Dragnea a făcut o mișcare greșită prin retragerea sprijinului politic pentru Guvernul Grindeanu.”E evident că Liviu Dragnea a facut o miscare gresita. E de neînțeles ce incearcă să facă, a aruncat țara in aer fără nici o remușcare. Dl. Dragnea s-a grăbit un pic, e ceva suspect. Îmi aduc aminte mereu ca se aduc în discuție aceste lucruri – dacă dl. Dragnea a fost la Moscova. Falia este foarte serioasă”, a explicat Marius Bostan, în emisiunea moderată de jurnalistul Sabin Orcan, pe postul B1 Tv. 

Și jurnalista Emilia Șercan a atras atenția asupra crizei declanșate de social-democrați, prin retragerea sprijinului politic pentru Guvernul Grindeanu: ”Cu cine să ținem: cu Grindeanu care a fost pus acolo ca păpușa lui Dragnea?”

De asemenea, senatorul liberal Florin Cîțu a arătat că, pornind de la analiza pe care a făcut-o asupra programului de guvernare al PSD, că ”pe lângă faptul că ai un program prost, mai pui si niste incompetenti să-l aplice”. Și Teodor Mărieș, președintele Asociației ”21 Decembrie”, a arătat că miza acestor lupte care se duc acum în interiorul PSD ”la baionetă” reprezintă, de fapt, ”o luptă clară între români și pro-sovietici”.

 
”Miza acestor lupte la baionete este dusă de către o facțiune din servicii împotriva KGB. A  venit momentul desprinderii totale de Moscova. Este o luptă clară între români și pro-sovietici. Pro-sovieticii trebuiau sa plece in 1989”, a spus Mărieș. Întrebat care ar fi motivul rupturii dintre Sorin Grindeanu și Liviu Dragnea, senatorul Cîțu a arătat că un posibil motiv ar fi modificarea legilor penale și alocările de fonduri. Jurnalistul Sabin Orcan a arătat că în presă se vehiculează că divergența dintre cei doi ar fi pornit de la schimbarea  președintelui ANAF, Bogdan Stan, care ar fi un apropiat al șefilor firmei Teldrum, iar Grindeanu ar fi vrut să îl schimbe din funcție.

De asemenea, jurnalistul Sabin Orcan a explicat că, potrivit surselor sale, care au participat miercuri la ședința Comitetului Executiv al PSD, și care ocupă funcții la vârf în Partidul Social-Democrat (PSD) , Liviu Dragnea s-ar fi lăudat că are un om important în SRI – pe generalul Adrian Ciocîrlan, informație care, însă, nu este adevărată. Sabin Orcan a arătat, totuși, că sursele sale din SRI i-au comunicat că Liviu Dragnea este consiliat de generalul în rezervă Florian Coldea, fost prim-adjunct în SRI, care s-a pensionat în urma scandalului izbucnit după ce Sebastian Ghiță a arătat că a fost în vacanțe și este prieten cu Coldea. O anchetă internă în SRI a arătat că Florian Coldea nu este vinovat. El a făcut, totuși, o cerere de trecere în rezervă, care i-a fost acceptată de președintele Iohannis. ”Cel care îl consiliază pe Liviu Dragnea în acest război politic este Florian Coldea, dușmanul de moarte al lui Ponta, în vreme ce Grindeanu și l-a luat pe Ponta. El însuși (Sorin Grindeanu, n.red.) este absolvent al Academiei SRI”, a arătat Sabin Orcan.  

Cele mai citite

Peste 70 de români sunt blocați în Maroc! Doar două companii aeriene efectuează zboruri din regiune

Autoritățile din Maroc au închis granițele pentru două săptămâni pentru a se proteja de tulpina Omicron. Zeci de români sunt acum blocați în țară...

Românii din Africa de Sud revin în țară. Ce știm până acum

Românii din Africa de Sud, blocați de mai multe zile din cauza anulării unor curse aeriene, revin, marți, în țară. Este vorba despre 46...
Ultima oră
Pe aceeași temă