15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportVIDEO + LIVE TEXT. Premierul Sorin Grindeanu, la sediul Guvernului: Liviu Dragnea...

VIDEO + LIVE TEXT. Premierul Sorin Grindeanu, la sediul Guvernului: Liviu Dragnea încearcă să confiște partidul. Ce-o să facă? O să ne excludă pe toți din PSD? Nu eu am fost la partide de tenis și nici la șprițuri cu reprezentanți SRI

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a reiterat, joi, că nu va demisiona, respingând aluziile alimentate de Liviu Dragnea, cu privire la asocierea sa cu serviciile secrete. Șeful Executivului a mai declarat că "nu se agață de scaun", el având unde să se întoarcă, "terminând școala la timp", referindu-se la speculațiile potrivit cărora Liviu Dragnea ar fi rămas repetent la facultate. Liderul social-democraților a afirmat că șeful Executivului este o unealtă, iar întreaga situație a fost coordonată de un grup ilegitim, adăugând apoi că partidul este sub asediu.



 Citește și: VIDEO + LIVE TEXT. Liviu Dragnea, atac la adresa lui Grindeanu: E o unealtă. Aseară parcă avea ceva în spate care îl obliga să spună acele lucruri. PSD e sub asediu. Nu îmi dau seama cine e în spate, dar e o coordonare profesionistă

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, joi, că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu va fi depusă, luni, la Parlament. De asemenea, șeful Camerei Deputaților a susținut că evaluarea Cabinetului Grindeanu a fost anunțată încă de la învestirea premierului. Șeful social-democraților a mai adăugat că se lucrează la construcția unui nou Executiv.


"E o zi tristă pentru mine. La presiunile lui Liviu Dragnea am fost exclus din PSD. Mă uit în ochii dumneavoastră și spun că oricînt ar încerca Dragnea să scape de mine, am fost, sunt și voi fi pesedist. În momentul de față, șeful partidului încearcă să confiște un întreg partid. Liviu Dragnea a decis să dărâme un partid legitim pe care, așa cum s-a lăudat acum ceva timp, el l-a pus, pe persoană fizică, Liviu Dragnea. Ce-o să facă? O să ne excludă pe toți din partid?

PSD a decis să depună moțiune de cenzură împotriva propriului Guvern pentru că Dragnea vrea tot mai multă putere. Justificarea a fost analiza mincinoasă a Guvernului. Nu mă agăț de scaun. Eu am unde să mă întorc. Mi-am făcut școala la timp.

Până luni, îl sfătuiesc pe Liviu Dragnea să se gândească bine și să-și asume acest blocaj. După ce Dragnea va demisiona, voi demisiona și eu. Dacă voi constată că nu pot asigura un guvern funcţional, în care miniştrii să facă ce vă spuneam mai devreme, îmi voi da demisia. Vom intra pe procedurile din Constituţie şi sper ca PSD să nu piardă guvernarea. 

Există, în interiorul partidului, o mare îngrijorare pentru că se fac presiuni foarte mari asupra lor să voteze căderea propriului Guvern.

Suntem într-o conspirație din asta, probabil, existentă în mintea președintelui Dragnea. Liderul social-democraților încearcă să mă asocieze cu SRI sau cu Iohannis. Nu eu am fost la partide de tenis, nu am fost la șprițuri cu reprezentanți SRI. Dacă va continua voi avea reacții și mai puternice pe acest subiect.

Liviu Dragnea încearcă să ne întoarcă în timp, în 1989. El este un fost pedelist care a ajuns să conducă cel mai important partid din România.

Hai să vedem, până luni, cât de bărbat politic e Liviu Dragnea!", a declarat Sorin Grindeanu.

Întrebat de ce "a înghiţit aceste lucruri până azi", premierul Grindeanu a susținut că a încercat să îndrepte lucrurile şi să le facă corect, cinstit. "E posibil ca deciziile în PSD să fie corecte".

Șeful Executivului a mai susținut că, în această perioadă, a discutat și cu șeful Statului. Întrebat când, Grindeanu a răspuns scurt: "Am vorbit".




Liderul PSD, Liviu Dragnea, caută soluții pentru debarcarea lui Sorin Grindeanu din fruntea Guvernului, după ce premierul a refuzat, în repetate rânduri, să-și dea demisia. Premierul i-a transmis lui Dragnea că va demisiona doar dacă președintele Klaus Iohannis va numi, în urma consultării cu partidele politice, un premier social-democrat și dacă șeful social-democraților își va asuma acest blocaj politic și va demisiona. Miercuri, miniștrii Cabinetului Grindeanu au demisionat în bloc, cu excepția lui Augustin Jianu, ministrul Comunicațiilor. 



Citește și: Ministrul Comunicațiilor, Augustin Jianu, refuză să-și dea demisia din Cabinetul Grindeanu: Nu am cum să renunț la un drum pe care am pornit doar pentru că există anumite capriciii politice

Ministrul Comunicațiilor, Augustin Lazăr, a anunțat, printr-o intervenție telefonică în emisiune X-Press, moderată de directorul editorial al RL, Sabin Orcan, că nu va demisiona din Guvern, în ciuda consecințelor pe care și le asumă. 



Joi, PSD a anunțat, în urma ședinței CEx, că premierul a fost exclus din partid, iar împotriva sa a fost votată, în unanimitate, o moțiune de cenzură care va fi depusă, luni, la Parlament, urmând ca miercuri să fie citită.

Cele mai citite

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă