20.5 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialMariano Rajoy susţine că nu va demisiona

Mariano Rajoy susţine că nu va demisiona

Premierul spaniol Mariano Rajoy, al cărui nume a apărut într-un scandal de presupusă corupţie, a anunţat luni că nu va demisiona, în pofida apelurilor în acest sens ale opoziţiei, şi a denunţat un “şantaj” împotriva statului de drept, transmite Mediafax.

“Îmi voi îndeplini mandatul pe care mi l-au dat spaniolii”, a declarat Mariano Rajoy în faţa presei, asigurând că “statul de drept nu se supune şantajului” şi că justiţia îşi va continua treaba “fără nicio presiune”.

Şeful Guvernului conservator a făcut aceste declaraţii într-un moment în care Luis Barcenas, fost trezorier al formaţiunii sale, Partidul Popular (PP), era audiat de un judecător de instrucţie pe tema unor noi dezvăluiri privind un presupus caz de contabilitate ascunsă în cadrul acestui partid.

În urma acestor dezvăluiri, opoziţia socialistă a cerut, duminică, demisia lui Mariano Rajoy, şeful Guvernului de la sfârşitul lui 2011 şi preşedinte al PP din 2004.

La 9 iulie, cotidianul de centru-dreapta El Mundo a publicat manuscrise care dovedesc, susţine publicaţia, că Mariano Rajoy a încasat salarii ilegale în 1997, 1998 şi 1999, în timp ce era ministru în Guvernul lui Jose Maria Aznar.

Duminică, acelaşi cotidian a publicat conţinutul mai multor SMS-uri trimise între Mariano Rajoy şi Luis Barcenas, care arată, potrivit acestuia, că şeful Guvernului i-a cerut fostului trezorier să “nege existenţa contabilităţii ascunse şi suplimentelor salariale”.

Cele mai citite

Acțiune masivă împotriva contrabandei și evaziunii fiscale. Aproape 100 de percheziții în toată țara

O operațiune masivă, cu 91 de percheziții și 25 de mandate de aducere, se derulează pe întreg teritoriul României, în scopul combaterii contrabandei, a...

De la Expoziția Dali, la spiritul “vitraliului în 8”

În toiul unui Florar (cum i se mai zice popular lunii mai), am uitat să ne bucurăm ochii și să ne fericim sufletul cu...

Ciolacu: Cu salariul minim e o decizie luată pe data de 15 decembrie în coaliţie, de noi toţi

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, că toate deciziile referitoare la salariul minim au fost luate în coaliţia de guvernare, iar cheltuielile bugetare nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă