21.4 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialManifestari subtiri la buzunar de 1 Decembrie la Alba Iulia

Manifestari subtiri la buzunar de 1 Decembrie la Alba Iulia

Disensiunile existente intre Institutia Prefectului Alba, pe de o parte, si Consiliul Judetean, respectiv Primaria Alba Iulia, de cealalta parte, au fost taxate de Guvern, care nu a alocat pana acum nici un leu pentru finantarea manifestarilor organizate in scopul sarbatoririi Zilei Nationale. Prefectul Cosmin Covaciu (fost vicepresedinte PNL) a declarat, ieri, ca proiectul de hotarare nu a fost discutat in sedinta de Guvern pentru ca nu a fost semnat de ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, si in consecinta nu a putut fi contrasemnat de ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu.

Covaciu a lasat, astfel, sa se inteleaga ca ar fi vorba despre o conspiratie a reprezentantilor PD impotriva Institutiei Prefectului, Blaga facand jocurile in favoarea primarului Mircea Hava si a presedintelui Consiliului Judetean, Ion Dumitrel, cei doi fiind democrati. De altfel, Hava, care este vicepresedinte al partidului la nivel national, este in China alaturi de alti lideri PD, intre care se regaseste si Vasile Blaga.
Prin urmare, festivitatile organizate la Alba Iulia cu prilejul Zilei Nationale si a implinirii a 88 de ani de la Marea Unire vor fi in acest an de mai mica amploare, iar unele dintre evenimente au fost chiar anulate din cauza lipsei banilor. Daca in 2005 au fost alocate de la bugetul de stat 5 miliarde lei vechi pentru manifestarile din capitala Unirii, derulate pe parcursul mai multor zile, in acest an banii nu au mai sosit, desi reprezentantii Guvernului au promis, in urma cu doua luni, alocarea a sase miliarde lei.
In aceste conditii, singurele institutii care finanteaza manifestarile din acest an sunt Consiliul Judetean si Primaria municipiului Alba Iulia, la care se adauga diferitele sponsorizari. Daca in sedinta Guvernului de saptamana viitoare nu vor fi alocati bani Institutiei Prefectului, este posibil ca Primaria si CJ sa primeasca ulterior bani de la buget pentru acoperirea cheltuielilor angajate de 1 Decembrie de cele doua institutii.
Din cauza bugetului de austeritate, in acest an se va renunta, se pare, la felia de cozonac si paharul cu vin oferite participantilor la manifestarile de Ziua Nationala. Deschiderea oficiala a “Serbarilor Unirii” este programata duminica, 26 noiembrie, iar incheierea evenimentelor dedicate Zilei Nationale, care se vor intinde pe parcursul unei saptamani, va avea loc pe 3 decembrie.

Cele mai citite

Ministrul agriculturii din China, cercetat pentru nerespectarea prevederilor legii

Ministrul agriculturii din China este investigat pentru încălcarea legii și a disciplinei, a anunțat sâmbătă organismul de supraveghere anti-corupție al țării, potrivit Reuters. Tang Renjian,...

Parașutiștii și echipajul de zbor, în pericol din cauza închirierii avioanelor AN-2 scoase din uz

Un recent accident aviatic petrecut la Aerodromul Spătaru din Buzău a adus la lumină o situație îngrijorătoare în cadrul Ministerului Apărării Naționale (MApN)....

CNAIR va prelua de la Primăria Lugoj construirea unui nou rutier pe centura orașului

CNAIR va construi cu fonduri europene un nod rutier pe DN 6 Centura Lugoj la intersecția cu DJ 680 (lângă producătorul de piese auto...
Ultima oră
Pe aceeași temă