33.5 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialManagerul Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, incompatibil

Managerul Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, incompatibil

Agenția Națională de Integritate anunță că managerul Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, Cătălina-Elena Pălăncianu, a fost găsit în incompatibilitate deoarece deţine şi funcţia de administrator la două societăţi,, informează Mediafax.

Potrivit inspectorilor ANI, Cătălina-Elena Pălăncianu se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 28 august 2012, întrucât deţine, simultan, şi funcţia de administrator la o societate comercială. De asemenea, aceasta s-a aflat în stare de incompatibilitate şi în perioada cuprinsă între 13 februarie 2013 şi 6 iunie 2014, ca urmare a deţinerii funcţiei de manager de spital simultan cu cea de administrator la o societate comercială.

Astfel, Cătălina-Elena Pălăncianu a încălcat dispoziţiile articolului 180, alineatul (1), litera b) din Legea nr. 95/2006, potrivit căruia "funcţia de manager persoană fizică este incompatibilă cu […] exercitarea oricărei activităţi sau oricărei alte funcţii de manager, inclusiv cele neremunerate".

Cătălina-Elena Pălăncianu deţine funcţia de manager al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman începând cu data de 13 februarie 2013.

Ea a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare şi a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Potrivit prevederilor legale, persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.

 

Cele mai citite

Autoritățile vamale ucrainiene se pregătesc să pună embargo pe petrolul românesc

Nebunia petrolului rusesc a ajuns să afecteze și firmele românești care exportă produse petroliere în Ucraina. Un grup de magnați ucrainieni, grupați în compania...

Cele nouă puteri nucleare își dezvoltă arsenalul, avertizează SIPRI

Cele nouă țări recunoscute ca fiind puteri nucleare își dezvoltă arsenalul, avertizează Institutul Internațional de la Stockholm pentru Cercetări în domeniul Păcii (Stockholm International...

Un autocar și un autocamion din Ucraina s-au ciocnit în județul Constanța. Autocarul transporta copii ucraineni în Bulgaria

Un autocar și un autocamion, ambele din Ucraina, s-au ciocnit în județul Constanța, în noaptea de duminică spre luni, 16 spre 17 iunie 2024. Accidentul...
Ultima oră
Pe aceeași temă