21.5 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialLuptele de la Kobane, soldate cu peste 1.000 de morți

Luptele de la Kobane, soldate cu peste 1.000 de morți

Peste o mie de persoane au fost ucise în luptele de la Kobane începând din lupta septembrie, atunci când a fost declanțată ofensiva teroriștilor jihadiști ai Statului Islamic.

Potrivit Mediafax, care citează AFP, cele mai multe victime sunt din rândul jihadiștilor care au luat cu aalt acest oraş din nordul Siriei.

"Cel puţin 1.013 persoane au fost ucise în luptele de la Ain al-Arab (numele în arabă al oraşului Kobane) de la începutul ofensivei", la 16 septembrie, a anunţat duminică directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), Rami Abdel Rahmane.

Apărat de miliţii kurde ajutate de combatanţi peshmergas veniţi din Irak şi rebeli sirieni ostili atât regimului, cât şi jihadiştilor, oraşul asediat a devenit simbolul luptei împotriva SI, o grupare extremistă sunnită care controlează teritorii vaste din Siria şi Irak.

Potrivit OSDO, 609 jihadişti au fost ucişi în luptele de la Kobane, care, de asemenea, au costat viaţa a 363 de membri ai forţelor kurde din Unităţile pentru Protecţia Poporului (YPG) şi a 24 de civili.

Aceste bilanţuri nu includ victimele bombardamentelor efectuate de la sfârşitul lui septembrie de coaliţia internaţională asupra poziţiilor SI din Kobane, mai scrie Mediafax.

Peste 300.000 de persoane au fugit din zona oraşului Kobane de la începutul ofensivei, peste 200.000 dintre acestea în Turcia, situată în imediata apropiere.

Cele mai citite

Primar din Buzău și mai mulți funcționari, cercetați penal pentru fals în înscrisuri oficiale

Vasile Săcuiu, primarul PSD al comunei Scorțoasa din județul Buzău, este în centrul unei anchete penale alături de mai multe persoane din cadrul...

EXCLUSIVE: Bucharest Tribunal Judge to be Persecuted or Arrested for Defying a Mob Group in the Adamescu’s Case

MAFIA GROUP TARGETING ROMANIAN JUSTICE AND DAN ADAMESCU'S SON Alexander Adamescu's Extradition: It has been confirmed that if Alexander Adamescu were to be extradited, he...

Cum condamnă ministerul lui Radu Oprea România la pierderi financiare. Falimentul LIDO, o societate deținută de statul român. Corupție la nivel Înalt?

Înalți demnitari, personaje controversate din Servicii și oameni din justiție se numără printre persoanele care luptă pentru falimentarea Lido SA, o companie în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă