12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialLucian Bute vrea să adune fanii în Piaţa Universităţii

Lucian Bute vrea să adune fanii în Piaţa Universităţii

A mai rămas o singură zi până la cel mai important eveniment din boxul românesc al ultimilor ani. Emoţiile noastre se vor încorda la maximum la meciul lui Lucian Bute, care îşi va pune în joc centura IBF în faţa pugilistului francez Jean-Paul Mendy.

 
Ambii boxeri sunt neînvinşi în cariera profesionistă până acum. Lucian, în vârstă de 31 de ani, are 28 de victorii din tot atâtea meciuri şi nici o înfrângere. Din cele 28 de victorii, 23 sunt câştigate prin K.O. tehnic.

Mendy, în vârstă de 37 de ani, are 29 de victorii în palmares, nici o înfrângere şi un singur meci egal, 16 dintre ele fiind încheiate înainte de limită.

Pugilistul nostru nu îşi subestimează adversarul. Recent, într-o conferinţă de presă, Lucian spunea că „Mendy nu a venit la Bucureşti să se plimbe prin parc. Este un boxer destul de defensiv, sângaci şi exploziv, aşa că va trebui să fiu foarte atent la loviturile la corp”. La un asemenea nivel toţi adversarii sunt imprevizibili, iar o clipă de neatenţie şi o singură lovitură le poate schimba întreaga carieră. Din postura de challenger, Mendy nu are nimic de pierdut, presiunea fiind mai puternică pe umerii gălăţeanului, aflat la primul meci în faţa propriilor suporteri.

Meciul, care se va disputa sâmbătă la Romexpo, în jurul orei 23.00, va fi anunţat de celebrul Michael Buffer, cel mai cunoscut ringannouncer din lume. Buffer a sosit la Bucureşti miercuri şi a declarat că pugilistul român este un „un campion extraordinar” şi chiar unul dintre cei mai buni boxeri din lume în acest moment. Lucian speră că după meci va sărbători victoria alături de fani în Piaţa Universităţii, mai ales că meciul va fi transmis în direct pe Cocor Media Channel, cea mai mare faţadă media din Europa Centrală şi de Est.

Ieri, la prânz, erau mai puţin de 200 bilete în vânzare la gala Campion pentru România, în sala Romexpo urmând să asiste peste 8.000 de spectatori, lucru care va reprezenta un record în materie de audienţă într-o sală din România. 

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă