12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialLucescu vrea sa pastreze "linia" si cu PSG

Lucescu vrea sa pastreze “linia” si cu PSG

Rapid debuteaza in aceasta seara in actualul sezon al grupelor Cupei UEFA, iar adversara este una dintre cele mai importante formatii ale competitiei, fosta campioana a Frantei, Paris St. Germain. Un debut cum nu se poate mai dificil, dar in care Rapid are avantajul terenului propriu. Si, din cate am vazut in ultimele doua sezoane, avantajul terenului propriu a fost unul fundamental pentru Rapid, care a ingenuncheat in Giulesti nume importante ale fotbalului european precum Feyenoord Rotterdam, Hamburg, Hertha Berlin, Rennes, PAOK Salonic. Asadar, in aceasta seara, de la ora 21, Rapid (re)incepe drumul european cu speranta ca va reusi sa atinga cel putin performanta din precedenta editie, cand a ajuns in sferturile UEFA, fiind eliminata fara a cunoaste infrangerea de Steaua.

Bun si un egal

Antrenorul echipei Rapid, Razvan Lucescu, spune ca nu va fi un dezastru daca formatia giulesteana va obtine doar un rezultat de egalitate in meciul cu Paris Saint-Germain. “Este cel mai greu meci din grupa pentru ca este primul. In acest meci se poate intampla orice, dar noi ne vom bate pentru victorie, pentru ca aceasta ar reprezenta un pas urias pentru calificarea in faza urmatoare. Cu toate acestea, cred ca un rezultat de egalitate nu este un dezastru, este totusi un punct obtinut in fata unei echipe puternice si fiecare punct se contabilizeaza in aceasta grupa. Meciul nu este unul decisiv, pentru ca este primul, dar de el depinde strategia noastra pentru meciurile urmatoare”, a explicat Lucescu.
Tehnicianul rapidist sustine ca formatia franceza este periculoasa prin actiunile individuale ale jucatorilor sai, dar are si slabiciuni. “Cu toate ca nu trec prin cel mai grozav moment, au jucatori de valoare care pot rezolva un meci in favoarea lor. La ultimul lor meci din campionat mi-au placut Pauleta si Traore. Au insa si ei slabiciuni pe faza de aparare, pentru ca atunci cand ataca o fac cu multi jucatori”, a spus antrenorul formatiei giulestene. De asemenea, Lucescu este de parere ca o vic-torie a echipei sale in partida de joi este un avantaj si pentru ca Paris Saint-Germain “va fi obligata sa castige meciurile de pe propriul teren” si va ajuta astfel formatia giulesteana in lupta cu celelalte contracandidate la calificare.

Cu gandul la “Nico” si “Vama”

Antrenorul a mentionat ca a discutat cu fostul atacant al echipei Rapid Daniel Niculae, care acum evolueaza in campionatul Frantei, la Auxerre.
“Am vorbit cu Nico, dar are si el meciul lui de Cupa UEFA si nu trebuie sa il stresam noi cu problemele noastre. Sunt convins insa ca este alaturi de noi, pentru ca de fiecare data ne trimite mesaje de incurajare sau de felicitare”, a adaugat tehnicianul. Intrebat daca il va chema pe fostul presedinte executiv Dinu Gheorghe la partida cu PSG, Lucescu a raspuns: “Stie dansul mai bine ce are de facut. Dar sunt convins ca, indiferent daca va fi pe stadion sau in fata televizorului, ne va tine pumnii”.

Moldovan joaca si cu infiltratii!

Pentru partida de azi, antrenorul Razvan Lucescu nu va putea conta pe Marius Constantin, Romeo Stancu si Ionut Mazilu, toti accidentati.
De asemenea, tehnicianul a precizat ca atacantii Viorel Moldovan si Lucian Burdujan sunt incerti, numai ca primul a spus ca va face tot ceea ce este posibil pentru a evolua, chiar si cu infiltratii!
Vasile Maftei, capitanul echipei, spune ca in meciul cu PSG nu ii este frica de adversar, ci de felul in care va evolua Rapid. “Noua ne e frica doar de noi. Daca vom fi concentrati sau nu, asta e problema noastra acum. Meciul va fi unul dificil pentru ca intalnim o echipa de top din campionatul francez, care are in lot jucatori din toate colturile lumii, are si ivorieni, si portughezi si asa mai departe”, a mentionat Maftei.
Capitanul formatiei giulestene considera, de asemenea, ca un rezultat de egalitate ar fi favorabil formatiei Rapid, dar a precizat ca isi doreste foarte mult sa castige. “Un meci egal nu e o infrangere. Chiar daca nu vom castiga si un punct e destul de bun pentru ca este primul meci, dar noi vrem sa castigam. Este bine ca intalnim in primul meci cea mai bine cotata echipa din grupa pentru ca acum noi suntem in revenire de forma”, a explicat fundasul.
Partida va fi condusa de o brigada de arbitri din Rusia avandu-l la centru pe Nikolai Ivanov. Ivanov va fi ajutat de asistentii Nikolai Golubev si Aleksandr Lagun, in timp ce arbitru de rezerva a fost desemnat Aleksandr Evstigneev. Meciul Rapid-PSG se va disputa de la ora 21.00, pe stadionul Giulesti.

Programul complet al grupei Rapidului:

19 octombrie: Rapid-Paris Saint Germain,Panathinaikos-Hapoel Tel Aviv
2 noiembrie: Hapoel Tel Aviv-Rapid, Mlada Boleslav-Panathinaikos
23 noiembrie: Rapid-Mlada Boleslav, Paris Saint Germain-Hapoel Tel Aviv
30 noiembrie: Panathinaikos-Rapid, Mlada Boleslav-Paris Saint Germain
13 decembrie: Paris Saint Germain-Panathinaikos, Hapoel Tel Aviv-Mlada Boleslav
Primele trei clasate din grupa merg mai departe in Cupa UEFA.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă