15.2 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialLOVIŢI de RAŢIONALIZARE: Egiptenii vor cumpăra pâine pe baza unei cartele

LOVIŢI de RAŢIONALIZARE: Egiptenii vor cumpăra pâine pe baza unei cartele

Egiptul vrea să raţionalizeze pâinea. Până acum grâul şi pâinea erau subvenţionate, însă guvernul de la Cairo a decis să taie subvenţiile şi să instituie un sistem prin care egiptenii să primească o raţie lunară de pâine, în baza unui card de consum.

Potrivit Al Arabiya, sindicatul brutarilor negociază cu executivul pe marginea unui proiect care ar păstra un preţ redus al pâinii pentru familiile nevoiaşe, potrivit Realitatea.net.

Citeşte şi Mohamed Morsi, în prima vizită oficială a unui preşedinte egiptean în Pakistan în ultimii 40 de ani

Oficialii egipteni spun că raţionalizarea ar duce la economii de 11 miliarde de dolari anual însă chestiunea este cât se poate de serioasă.

Când preşedintele Anwar Sadat a încercat să reducă subvenţiile la pâine, în 1977, populaţia s-a revoltat şi a fost nevoie de intervenţia armatei pentru a restabili situaţia.

Citeşte şi Serviciile de securitate egiptene au interzis un film documentar despre evrei

Cele mai citite

Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, „zburat” din bordul administrativ de la Romsilva

Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, a primit recent un cadou neplăcut din partea ministrului PNL al Mediului, Apelor și Pădurilor, fiind ejectat...

Generația de Aur, ultima victorie, cu o Selecționată mondială a Stelelor: 3-2

Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World Stars), pregătită de Jose Mourinho, potrivit rador.ro. Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World...
Ultima oră
Pe aceeași temă