20 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialLiviu Popa: În Poliţie sunt oameni de valoare, dar se mediatizează mai...

Liviu Popa: În Poliţie sunt oameni de valoare, dar se mediatizează mai des excepţiile

Şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, a afirmat, luni, că în Poliţie sunt oameni de valoare, dar se mediatizează mai des excepţiile, relatează Agerpres.

“Cred că este important, plecând de la istorie, să învăţăm ce nu trebuie să facem, în aşa fel încât, dincolo de o instituţie fundamentală, să devenim o instituţie respectată şi o instituţie, chiar dacă controversată din prisma unor interese pe care nu mă ascund să le numesc meschine şi interese de grup sau interese de o anumită zonă, să devenim o instituţie care să-şi facă treaba, să ne izolăm în valori în care vă asigur poliţiştii cred şi vă asigur că sunt oameni de mare valoare, în ciuda faptului că se popularizează şi se mediatizează mult mai adesea excepţiile din poliţie, respectiv colegii care nu sunt compatibili cu această calitate”, a declarat Liviu Popa, cu ocazia lansării cărţii “Istoria Poliţiei Capitalei (sec.XVIII-1949)”, scrisă de Florin Şinca.

Potrivit acestuia, sunt poliţişti care muncesc şi îşi fac treaba cu multă pasiune şi, de cele mai multe ori, cu sacrificii.

“Adesea am spus că imaginea noastră, a Poliţiei, este comparativă cu un pahar în care avem 1.000 de picături de apă lacrimă şi sunt poliţiştii care muncesc şi chiar îşi fac treaba cu multă pasiune şi de cele mai multe ori vă asigur cu sacrificii şi peste care punem zece picături de tuş. Sunt poliţiştii ‘negri’. Asta e societatea românească. Ce să faci? Cea mai mare problemă a noastră este că trebuie să ne luăm oameni dintre civili”, a menţionat Popa.

În opinia sa, Poliţia are o imagine gri.

“Sigur că imaginea cu cele zece picături negre de tuş e o imagine gri, este imaginea pe care o avem noi şi este de cele mai multe ori imaginea atât de uşor promovată şi cu atâta nonşalanţă de nişte oameni care nu au absolut nimic de-a face cu tot ceea ce înseamnă munca de poliţie, sacrificiile, preocupările pe care le avem”, a adăugat Liviu Popa.

Cele mai citite

Banca Mondială finanțează proiecte medicale, de transport și de management al riscului la dezastre, a anunțat premierul Ciolacu

Banca Mondială finanțează în România proiecte medicale, de învățământ, de transport și de management al riscului la dezastre, a anunțat premierul Marcel Ciolacu. Șeful Executivului...

SUA, Canada și Marea Britanie demască intențiile Rusiei de a influența alegerile din Republica Moldova

SUA, Canada și Marea Britanie avertizează că Rusia vrea să influențeze alegerile din Republica Moldova, din anul 2024, pentru a instala un candidat pro-rus...
Ultima oră
Pe aceeași temă