21.4 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialRoma 2015: Simona Halep a fost eliminată de Navarro, după ce a...

Roma 2015: Simona Halep a fost eliminată de Navarro, după ce a avut meciul în mână. Ce loc va ocupa

Simona Halep, cap de serie numărul 2, a fost eliminată, în semifinalele turneului Premier 5 de la Roma, de către Carla Suarez Navarro (Spania), a zecea favorită, cu scorul de 6-2, 3-6, 5-7.

Halep a pierdut semifinala după aproximativ 2 ore și jumătate de joc. Românca a avut un meci istovitor, în care, deși a dat impresia că se poate impune în mai puțin de o oră de joc, a trecut printr-o scădere foarte mare ritm. Ea și-a complicat singură meciul, comițând poate cele mai multe erori neforțate dintr-un meci, în 2015.

Citește și Roma 2015: Simona Halep a pierdut locul 2 mondial. Șarapova se poate distanța în finală

—–

Live Text Simona Halep – Carla Navarro: 6-2, 3-6, 5-7

5-7: Game, MECI, Navarro.

Simona trebuie să facă rebreak pentru a nu pierde meciul, ceea ce ar însemna disputarea unui tiebreak.

5-6: Break, Navarro. Serviciul Simonei a fost mult prea moale în acest game.

5-5: Game, Navarro. Iberica rămâne în meci.

Navarro servește pentru a rămâne în meci.

5-4: Game, Halep. Românca face punct pe serviciu, primul din acest set.

S-a intrat deja de mai bine de 5 minute în cea de a treia oră de joc.

4-4: Rebreak, Halep. Este incredibil acest final de meci, nu neapărat prin prisma tenisului arătat de cele două, ci prin faptul că se duce în continuare o bătălie break după break.

3-4: Break, Navarro. Simona este în aceste momente jucătoarea sub presiune și rămâne de văzut cât de bine va putea gestiona acest lucru.

3-3: Rebreak, Halep. Niciuna nu și-a câștigat serviciul până acum.

2-3: Break, Navarro. Iberica nu se mai joacă acum cu șansele de break, în timp ce Simona continuă să-i ofere astfel de cadouri adversarei. 

2-2: Rebreak, Halep. Este important că românca a reușit să îi răspundă cu rebreak adversarei, de două ori în acest set. Acum ea va avea șansă să preia inițiativa.

1-2: Break, Navarro. Decisivul începe cu break-uri, însă la cum arată meciul în acest moment este un dezavantaj pentru Simona.

1-1: Rebreak, Halep. Simona îi dă replica adversarei, pentru game-ul pierdut anterior. Totuși nu este suficient pentru a se impune. Românca va trebui să crească și mai mul nivelul jocului.

0-1: Break, Navarro. Simona a început prost, după cum era de așteptat, setul al treilea. Ea a făcut în setul precedent o căruță de erori neforțate. Este incredibil cum românca a avut meciul în mână, după un prim set fantastic, iar acum are șanse de sub 50% să se mai impună.

A început setul decisiv, cu Simona la serviciu. Românca a mers la vestiare în pauză, iar acum pare mai proaspătă.

Meciul Simonei nu arată deloc bine, ea comițând multe erori. Este incredibil cum s-a schimbat jocul ei față de primul set. Problema principală rămâne la nivelul psihic, acolo unde iberica a recuperat teren.

3-6: Game, SET, Navarro.

3-5: Game, Halep. Adversara a ratat nu mai puțin de 4 șanse de set în acest game. Au avut loc niște schimburi de mingi lungi, în cross, încheiate de multe ori cu erori ale ibericei.

Raportul de forțe s-a schimbat pe teren din cauza erorilor neforțate ale Simonei. Însă acest lucru a fost posibil deoarece iberica a făcut pasul înainte, în teren, în timp ce Simona s-a retras prea mult în spatele liniei de fund.

2-5: Game, Navarro.

2-4: Break, Navarro. Simona își pierde cumpătul, deoarece pierde unele puncte prea ușor și lovește cu racheta în pământ. Își schimbă racheta apoi.

2-3: Rebreak, Halep. Simona continuă să reducă diferența și va servi pentru a-și egala adversara. Românca a mai scăzut nivelul față de primul set.

1-3: Break, Navarro. Adversara mizează în continuare, la fel cum a făcut tot meciul, pe erorile neforțate ale româncei. Dacă Simona își regla loviturile și nu va mai face astfel de erori, setul va fi câștigat fără nicio problemă.

Adversara își schimbă și ea racheta, nemulțumită de racordaj.

1-2: Game, Navarro. Iberica reușește să câștige al doilea punct consecutiv. Românca nu a mai avut aceeași precizie în lovituri ca în primul set.

1-1: Rebreak, Navarro. Iberica face punctul, după 7 game-uri pierdute. Însă Simona a fost vizibil deranjată de bandajul de la piciorul stâng.

1-0: Break, Halep. Simona începe foarte bine și setul al doilea. Este al șaptelea game consecutiv câștigat de românca.

A început setul al doilea, cu iberica la serviciu.

Detaliu important: Un aspect aproape decisiv în acest meci este care jucătoare are mai multă răbdare înainte de a lovi mingea. Iar Simona  domină clar la acest capitol. Simona a învățat o dată cu trecerea anilor acest lucru, în timp ce iberica este de multe ori surprinsă de direcția loviturilor româncei.

6-2: Game, SET, Halep. Românca a fost nevoită să revină în cadrul acestui game pentru a putea face punctul. Simona a schimbat racheta, după ce a părut nemulțumit de racordaj. Ea a pierdut câteva puncte în cel de-al 8-lea game al meciului.

5-2: Break, Halep. Simona face game după game, după ce a fost condusă cu 2-0. Ea va urma la serviciu pentru a câștiga setul.

Statisticile arată nu mai puțin de 9 lovituri câștigătoare pentru Simona, față de doar 2 pentru adversară. Asta arată că Navarro pariază aproape totul pe greșelile neforțate pe care Simona le-ar putea comite.

4-2: Game, Halep. Simona nu se mai uită înapoi, își mărește avantjul. Are 4 game-uri consecutive câștigate.

Simona continuă să facă spectacol cu lovituri superbe, cum ar fi o minge scurtă, trimisă din cross.

3-2: Break, Halep. Simona și-a arătat clasa de această dată. I-a lăsat un singur punct adversarei și a reușit câteva lovituri fantastice.

2-2: Game, Halep. Simona a reușit să revină de la scorul de 0-2. Navarro speculează foarte mult momentele în care Halep ar putea să comită o eroare neforțată. Pe acest lucru mizează iberica.

Românca are deja 8 erori neforțate, de două ori mai multe față de adversara sa. Navarro joacă foarte relaxat și o lasă pe Simona să greșească. Românca trebuie să nu cadă în această capcană.

Până acum iberica a fost cea care a intrat mai rapid în meci, în timp ce Simona încă mai are nevoie de câteva schimburi de mingi pentru a ajunge la un nivel cât mai ridicat.

1-2: Rebreak, Halep. Simona nu o lasă pe adversară să se îndepărteze prea mult pe tabelă.

0-2: Break, Navarro. Iberica a început mai bine partida. Era de așteptat, având în vedere ultimele sale meciuri, astfel că Simona nu ar trebui să fie luată prin surprindere.

0-1: Game, Navarro.

Ora 13.10: A început meciul, cu Navarro la serviciu.

Ora 12.50: În 10 minute jucătoarele sunt așteptate să intre pe arena centrală de la Foro Italico pentru a deschide seria de meciuri de sâmbătă. Doar una singură va ajunge în finala, în care ar putea juca împotriva Mariei Șarapova.

—–

Roma 2015. Simona Halep, cap de serie numărul 2 și Carla Suarez Navarro, a zecea favorită a turneului, se vor întâlni pentru a zecea oară în carieră. Semifinala de la Roma, dintre cele două, are loc sâmbătă.

Avancronica rundei a zecea

Simona Halep și Carla S. Navarro vor ajunge, la Roma, la cel de-al zecelea meci direct al lor, confruntările dintre ele fiind mereu unele pline de intensitate. Simona conduce cu 5-4, însă nu a fost contorizat și abandonul româncei în fața ibericei, de anul trecut, tot de la Roma.

Până în 2013, anul care a devenit un punct de referință în cariera Simonei, Suarez conducea cu 3-2, ca mai apoi să-și mărească avantajul la Roland-Garros. Au urmat 2 victorii ale româncei, iar scorul a ajuns la 4-4, chiar înaintea turneului Premier de la Roma din 2014. Românca abandona atunci, iar ultimul duel dintre cele două a fost cel de la Indian Wells 2015, turneu câștigat de Simona. Dintre cele 9 meciuri 6 au fost jucate în trei seturi. Totuși la Indian Wells, Simona s-a impus fără drept de apel în seturile 2 și 3, 6-1 6-1, după ce îl pierduse pe primul cu 5-7.

De această dată, Simona va avea în fața sa o adversară mult mai dificilă decât Carla de la Indian Wells. Iberica a căpătat mult mai multă încredere între timp și a ajuns până pe locul 10 mondial, aspirând anul acesta la un loc la Turneul Campioanelor.

Ultimele meciuri o propulsează pe Simona Halep drept mare favorită a turneului, după ce românca a făcut scor în toate cele trei meciuri disputate la Roma: 6-3, 6-0 (Riske, 45 WTA), 6-2, 6-1 (Venus Williams, 16 WTA), 6-1, 6-0 (Alexandra Dulgheru, 72 WTA). De cealaltă parte, cele mai dificile adversare ale ibericei au fost Petra Kvitova (4 WTA) și Eugenie Bouchard (6 WTA).

Performanțe în 2015 pentru Halep: 3 titluri (Indian Wells/Premier Mandatory, cel mai important), 29-5 (victorii/înfrângeri), cca. 2 milioane dolari din premii.

Performanțe 2015, Navarro: niciun titlu (finale Anvers și Miami/Premier Mandatory), 30-9 (V/Î), 1 milion dolari.

Cine se va impune are șanse mari să o întâlnească în finală pe Maria Șarapova (3 WTA).

 

Cele mai citite

Alexandru Rafila e convins: “Calitatea asistenţei medicale se va îmbunătăţi simţitor”

La ceremonia oficială de inaugurare a lucrărilor de construcție a Spitalului Regional de Urgență Cluj, desfășurată sâmbătă, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a subliniat că...

CNAIR va prelua de la Primăria Lugoj construirea unui nou rutier pe centura orașului

CNAIR va construi cu fonduri europene un nod rutier pe DN 6 Centura Lugoj la intersecția cu DJ 680 (lângă producătorul de piese auto...

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...
Ultima oră
Pe aceeași temă