13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialLitoralul se pregăteşte pentru testul german

Litoralul se pregăteşte pentru testul german

În staţiunea Mamaia a fost inaugurat, sâmbătă, un nou concept pentru turismul de pe litoral: un club all inclusive pentru familii. De fapt, este vorba despre un hotel de trei stele din staţiune, care a fost modernizat şi care şi-a propus să atragă familiile cu copii, cărora să le ofere condiţii de tipul all-inclusive. Tariful pentru astfel de servicii este de 1.700 de lei pe cameră dublă.

La acest preţ, turiştii beneficiază de trei mese pe zi, băuturi la barul restaurantului şi la barul de pe plajă, acces gratuit la toate locurile de joacă pentru copii, la terenurile de sport (echipamentele se pot rezerva gratuit, în limita disponibilităţilor), la piscinele complexului cu şezlong gratuit, la parcarea auto. De asemenea, li se asigură gratuit două şezlonguri şi o umbrelă pentru o cameră. Mai mulţi hotelieri de pe litoral au adoptat în acest an servicii all-inclusive. Vă reamintim că, de pe 14 mai, trei hoteluri promovează o ofertă de acest gen în cadrul programului “Litoralul pentru toţi”. Programul este disponibil numai până pe 23 iunie 2012, iar preţul unui sejur de cinci nopţi este de 695 de lei de persoană în cameră dublă.

Revin turiştii germani

Adevăratul test pentru sistemul all-inclusive românesc va fi dat însă începând de mâine, când, pentru prima dată după şase ani, Thomas Cook Neckermann, unul dintre cei mai mari tour-operatori germani revine pe litoralul românesc. Primul charter Frankfurt – Constanţa va ateriza pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu mâine, la ora 20.00. Cursele vor fi apoi săptămânale, până pe 2 octombrie. Numai 5.000 de turişti însă, din totalul de peste 22 de milioane care aleg acest tour-operator, vor veni în Constanţa, şi din aceşti 5.000 numai o mie vor alege sistemul all-inclusiv. Dacă lucrurile vor merge bine, numărul lor ar putea creşte anul viitor. Thomas Cook Neckermann a semnat contracte all inclusive cu hoteluri din Mamaia, Eforie Nord şi Saturn.

“Aceste hoteluri vor oferi servicii all inclusive pentru turiştii germani începând cu 1 iunie. Preţurile vor fi de 38-43 de euro pe noapte locul în camera dublă, pentru că fiind o piaţă nouă pentru Neckermann trebuie să intrăm cu preţuri mici. Neamţul se uită la preţuri şi ţine cont de ele”, a declarat agenţiei Mediafax Gheorghe Mărginean, directorul şi proprietarul agenţiei Karpaten Turism, care reprezintă în România concernul Thomas Cook Neckermann. Acesta a mai spus că nemţii nu au ales Mamaia, unde tarifele sunt de aproape două ori mai mari decât în sudul litoralului. “All inclusive adevărat se face în Turcia sau Bulgaria unde, pe lângă mâncare şi cazare, este inclus şi entertainment-ul. Noi avem un deal cu Thomas Cook pentru cazare, pensiune completă şi băuturi la mese”, a spus Dan Volentir, business development maager la Ana Hotels.

Anii au trecut, problemele au rămas

Compania Thomas Cook s-a retras în anul 2006 de pe piaţa românească, nemulţumit de hotelurile şi serviciile de pe litoral. Din păcate, în tot acest timp, lucrurile nu s-au schimbat prea mult în bine, iar vechile nemulţumiri ale turiştilor germani nu sunt încă rezolvate. Şi acum, ca şi în 2006, aceştia se vor întâlni pe străzile din staţiuni cu sute de câini vagabonzi. Pe lângă pericolul pe care îl reprezintă, câinii care latră întreaga noapte aduc un plus de disconfort. Zgomotul din staţiuni este încă prezent: fiecare terasă tinde să dea muzica la maxim, pentru a atrage turişti, iar amestecul de melodii prelungit târziu în noapte a fost reclamat deseori de turişti. La toate acestea se adaugă mizeria din unele staţiuni, de pe plaje, dar şi calitatea serviciilor şi preţul lor.   Text Box:  

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă