29.5 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăSpecialLiderul islamist cecen Doku Umarov este în viaţă?

Liderul islamist cecen Doku Umarov este în viaţă?

Un site anunţă că liderul gherilelor islamiste, cecenul Doku Umarov  trăieşte şi nu a fost ucis într-o operaţiune militară aşa cum se credea până acum, informează Mediafax.

Doku Umarov este viu şi sănătos. Nu a fost rănit şi nu putea fi, dat fiind că nu se afla în zona vizată de bombardamente”, scrie site-ul cecen Kavkazcenter.

Autorităţile ruse anunţaseră pe 28 martie distrugerea unei baze a insurgenţilor în Inguşetia şi moartea a 17 presupuşi rebeli islamişti. Potrivit unor surse din cadrul poliţiei ruse, printre victime s-ar fi aflat şi Doku Umarov, în vârstă de 46 de ani.

Preşedintele Inguşetiei, Iunus-Bek Evkurov, nu a dat nici el crezare informaţiilor privind moartea lui Umarov, precizând că acesta se ascunde în altă parte. “Pentru moment, nu există nicio informaţie despre Umarov. Este clar că se ascunde în altă parte şi nu exclud posibilitatea să fie în Inguşetia”, a declarat Evkurov.

Kavkazcenter a confirmat că un apropiat al lui Umarov, Supian Abdullaiev, a fost ucis în operaţiunea serviciilor de securitate ruse, negând însă că una dintre victime ar fi fost soţia lui Umarov.

Potrivit Kavkazcenter, operaţiunea s-a soldat cu zece morţi. Efectuată de Ministerul de Interne şi de cel al Apărării, operaţiunea a fost lansată în cadrul anchetei privind atentatul comis pe 24 ianuarie la aeroportul Domodedovo, soldat cu 37 de morţi.

Cele mai citite

Comportamentul Rusiei ridică temeri “cu privire la o potențială agresiune față de alte națiuni”, avertizează serviciile secrete ale Bulgariei

Comportamentul Rusiei din ultimii ani, incluzând și agresiunea împotriva Ucrainei, ridică temeri "cu privire la o potențială agresiune față de alte națiuni", avertizează serviciile...

Autoritatea Vamală Română alocă peste 6,6 milioane de lei pentru servicii de transport aerian

Autoritatea Vamală Română (AVR) alocă peste 6,6 milioane de lei, fără TVA, pentru servicii de transport aerian intern şi internaţional de pasageri, urmând să...

Avioanele militare ale României se antrenează prin zboruri la înălțimi mici

Avioanele militare ale României se antrenează prin zboruri la înălțimi mici, anunță un comunicat de presă difuzat pe internet de Statul Major al Forțelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă