27.5 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialLibia: Şapte oameni, omorâți în confruntările de la Benghazi

Libia: Şapte oameni, omorâți în confruntările de la Benghazi

Şase militari şi un civil au fost ucişi luni în oraşul Benghazi, în estul Libiei, în confruntări violente între grupările islamiste şi forţele armate loiale unui general disident, au anunţat surse locale, relateazş AFP, conform Mediafax.

Grupări islamiste, printre care Ansar Asharia, au atacat cu armanent greu o tabără militară, provocând morţi şi răniţi, a afirmat colonelul Saad Al-Werfelli, comandantul bazei aeriene din Benghazi şi loial generalului disident Khalifa Haftar.

Ciocnirile au provocat cel puţin şapte morţi şi 11 răniţi, potrivit bilanţului anunţat de două spitale din oraş.

"Forţele din Brigada 17 februarie, Ansar Asharia şi Scutul Libiei, au bombardat luni dimineaţă tabăra 21, provocând morţi şi răniţi", a adăugat colonelul Al-Werfelli. Tabăra aparţine unităţilor de elită ale armatei libiene din Benghazi, care l-au susţinut pe generalul Haftar.

În replică, forţele aviaţiei loiale generalului disident au desfăşurat raiduri aeriene împotriva atacatorilor, a adăugat ofiţerul.

Brigada islamistă "17 februarie" a negat orice implicare în acest atac, într-un anunţ pe pagina de Facebook.

Acestea sunt cele mai violente confruntări după luptele din 16 mai, când generalul Haftar a lansat camania "Demnitate", pentru eradicarea "grupărilor teroriste" din estul ţării, soldate cu cel puţin 76 de morţi.

Cele mai citite

Tragic accident la Tomşani, Vâlcea. Un tânăr de doar 22 de ani și-a pierdut viața

Un accident tragic a avut loc în localitatea Tomșani din Vâlcea, în care un tânăr de 22 de ani a murit după ce mașina...

Un influencer din Dubai a fost amendat cu 1.800 de euro

Autoritățile au prins o femeie că a navigat cu o barcă pneumatică pe un țărm interzis după ce a postat chiar ea videoclipuri despre...

VIDEO. Ciolacu, despre importanța militarilor pentru națiunea română. Ceremonii și demonstrații militare, la Buzău

Militarii reprezintă pilonii pe care se sprijină siguranţa şi suveranitatea naţiunii române, a declarat premierul Marcel Ciolacu.Şeful Executivului a participat, la Buzău, la ceremonia...
Ultima oră
Pe aceeași temă