22.2 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialLiber la pescuit în Delta Dunării

Liber la pescuit în Delta Dunării

Astăzi este ultima zi de prohibiţie în Delta Dunării. Ordinul de interzicere a pescuitului a fost emis de către Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, pe 15 martie 2015. Acesta s-a aplicat pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale.

”În Complexul Razim-Sinoe şi în lacurile litorale se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial şi recreativ/sportiv al oricăror specii de peşti şi alte vieţuitoare acvatice, pe o durată de 90 de zile, în perioada 1 aprilie – 29 iunie inclusiv”, se preciza în ordin.

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a transmis, de la începutul anu­lui, lista cu documentele de care are nevoie orice pescar comercial care îşi desfăşoară activitatea în zona Deltei. Astfel, pescarii profesionişti trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să deţină licenţă de pescuit pentru navă/ambarcaţiune, eliberată de ANPA, vizată, după caz; să deţină permis de pescuit comercial, eliberat de ARBDD Tulcea şi/sau vizat pe anul 2013; să deţină autorizaţie pentru recoltare/capturare şi/sau achiziţie şi/sau comerciali­zare de specii de floră şi faună sălbatice – autorizaţia de mediu, eliberată de ARBDD Tulcea; să deţină autorizaţie de pescuit comercial, eliberată de ARBDD Tulcea; să deţină autorizaţie de funcţionare eliberată de consiliile locale.

Pentru a obţine permisul de pescuit comercial, pescarii trebuie să se prezinte la sediul ARBDD cu o cerere tip, două poze tip paşaport, copie de pe buletin/carte de identitate, dovada plăţii taxei de eliberare a permisului conform prevederilor legale în vigoare (50 lei), copie de pe diploma/certificatul de formare profesională pentru profesia de pescar profesionist, cazierul judiciar din care să reiasă că solicitantul nu a fost condamnat sau sancţionat penal pentru infracţiuni la legea pescuitului. Taxa pentru eliberarea permisului de pescuit comercial este de 50 lei. Pentru vizarea anuală a permisului de pescuit comer­cial, solicitanţii trebuie să depună la sediul ARBDD Tulcea o cerere, o copie de pe buletin/carte de identitate, cazierul judiciar, permisul de pescuit comer­cial, în original.

De asemenea, pentru obţine­rea autorizaţiei de pescuit comercial, solicitanţii trebuie să depună o altă serie de documen­te, iar taxa pentru eliberarea documen­tului este de 200 lei.

Cele mai citite

Generația de Aur, ultima victorie, cu o Selecționată mondială a Stelelor: 3-2

Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World Stars), pregătită de Jose Mourinho, potrivit rador.ro. Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World...

Imediat după alegerile locale se măresc amenzile. Creșterea salariului minim brut implică și creșterea amenzilor

Salariul minim brut crește cu 400 de lei, de la 3300 la 3700 de lei, începând din data de 1 iulie 2024, dar creșterea...

Gabriela Firea vrea să facă metrou până în orașul Voluntari, unde e primar soțul, Florentin Pandele

Gabriela Firea anunță că, dacă va fi din nou aleasă primar general al Capitalei, va prelungi metroul din București până în orașul Voluntari, unde...
Ultima oră
Pe aceeași temă