15.2 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialLa Galaţi, proiect de promovare a filmului românesc

La Galaţi, proiect de promovare a filmului românesc

Proiecţia filmului „După dealuri”, în regia lui Cristian Mungiu a fost urmată de proiecţiile filmelor „Aurora”, a lui Cristi Puiu şi „Morgen”, a lui Marian Crişan.

 

Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) derulează, în colaborare cu Direcţia pentru Cultură şi Patrimoniu (DCP) Galaţi, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” şi Primăria Galaţi, un proiect de promovare a filmului românesc prin organizarea proiecţiilor unor producţii recente şi întâlniri cu regizori, scenarişti şi actori. După proiecţia recentă cu „După dealuri”, în regia lui Cristian Mungiu, au fost programate proiecţiile filmului lui Cristi Puiu, „Aurora” şi a filmului lui Marian Crişan, „Morgen”.

„Ne dorim de ceva timp să ajungem cu filmul românesc aici, la Galaţi. Din păcate, de ceva timp nu mai există un cinematograf tradiţional, dar cred că în următoarea perioadă se va rezolva şi această problemă. Au fost discuţii la nivel de minister. Ne dorim foarte mult să ajungem cu filmul românesc acolo unde nu mai sunt cinematografe. Recent, a fost Cristian  Mungiu cu «După Dealuri», iar acum avem proiecţiile cu «Aurora», de Cristi Puiu şi «Morgen», de Marian Crişan. Ne dorim foarte mult ca publicul să revină în sălile de cinema, la filmul românesc. Am discutat la nivelul conducerii Centrului Naţional al Cinematografiei şi cu eforturi de la Bucureşti, dar şi cu eforturi de aici, de pe plan local, să ajungem la Galaţi cu filmul românesc.”, a declarat Mihai Mardare, de la CNC.

Potrivit directorului DCP Galaţi, Cătălin Negoiţă, proiecţiile organizate periodic vor avea loc la sala Teatrului Dramatic „Fani Tardini” şi la sala Teatrului Muzical „Nae Leonard”, intrarea fiind liberă. În ţară mai sunt 26 de săli de cinema şi în jur de 140 de săli multiplex, dar la multiplex filmele româneşti sunt programate de obicei după amiaza, la orele 15.00 sau 16.00, ore la care publicul nu merge la multiplex. 

 

Cele mai citite

Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, „zburat” din bordul administrativ de la Romsilva

Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, a primit recent un cadou neplăcut din partea ministrului PNL al Mediului, Apelor și Pădurilor, fiind ejectat...

Generația de Aur, ultima victorie, cu o Selecționată mondială a Stelelor: 3-2

Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World Stars), pregătită de Jose Mourinho, potrivit rador.ro. Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World...
Ultima oră
Pe aceeași temă