17.8 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialKremlinul acuză serviciile secrete și presa că vor să îl discrediteze pe...

Kremlinul acuză serviciile secrete și presa că vor să îl discrediteze pe Putin

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a acuzat, luni, serviciile secrete și presa străină că vor să îl discrediteze pe preşedintele rus Vladimir Putin şi să perturbe alegerile parlamentare prevăzute să aibă loc în Federaţia Rusă în septembrie, conform agențiilor AFP și Interfax, citate de Agerpres

‘Instituţii publice, organizaţii neguvernamentale, servicii speciale străine şi unele mass-media încearcă să influenţeze şi să dea peste cap mersul lucrurilor în ţara noastră’, a declarat Dmitri Peskov, precizând că obiectivul principal al acestora este de a-l ‘discredita pe Vladimir Putin’. 

Potrivit lui Dmitri Peskov, ‘International Consortium of Investigative Journalism’ (ICIJ), structură care a dezvăluit numeroase scandaluri, în special financiare, anchetează pe marginea vieţii private a lui Putin, a familiei şi a prietenilor săi. 

‘Următorul atac informaţional care mizează pe aspectul senzaţional se pregăteşte pentru zilele următoare’, a spus Peskov, potrivit Interfax. ‘Am primit documente de la o organizaţie care se autointitulează consorţiu de anchete jurnalistice, din care fac parte mass-media şi jurnalişti din diverse ţări. Dar suntem convinşi că nu doar jurnalişti, ci şi reprezentanţi ai altor organizaţii şi servicii speciale. Ei au de gând să publice în zilele următoare, în Germania, SUA, Marea Britanie, Franţa, Elveţia, Rusia şi în alte câteva ţări, noi materiale, pe care le considerăm scrise la comandă’, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului. 

Peskov a ţinut să sublinieze că Moscova îşi va apăra poziţia, inclusiv pe calea justiţiei, în cazul în care la adresa preşedintelui rus vor fi publicate informaţii cu caracter defăimător. 

Alegeri legislative sunt programate să aibă loc în Federaţia Rusă în data de 18 septembrie 2016, în timp ce această ţară se confruntă cu o gravă criză economică, provocată de prăbuşirea cursului la petrol şi de sancţiunile occidentale legate de conflictul ucrainean. 

În februarie, Putin a afirmat deja că ‘duşmani străini’ încearcă să submineze aceste alegeri şi i-a ordonat Serviciului Federal de Securitate să-şi sporească vigilenţa. 

Cele mai citite

Glume despre Ciolacu, după vizita la Erdogan. “Marcele, eu ți-aș fi dat sabia lui Ștefan cel Mare, dar am auzit că nu ești moldovean”

Posibila restituire a sabiei lui Ștefan cel Mare către România, anunțată de premierul Ciolacu, a generat glume pe internet. Vizita premierului Marcel Ciolacu la Ankara,...

“Vrei să fii soția mea?” TJ Miles și Francisca se căsătoresc

Francisca și TJ Miles s-au întors recent dintr-o vacanță de vis de două săptămâni. Artista a încântat fanii publicând prima imagine cu inelul de...

Trei țări europene recunosc statul Palestina, provocând nemulțumirea Israelului

Încă trei țări europene - Spania, Republica Irlanda și Norvegia - au luat decizia să recunoască statul Palestina, provocând nemulțumirea statului Israel. Teoretic, statul Palestina,...
Ultima oră
Pe aceeași temă