12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialJohn Kerry se va întâlni cu liderii opoziţiei ucrainene. Reacţia ironică a...

John Kerry se va întâlni cu liderii opoziţiei ucrainene. Reacţia ironică a lui Rogozin

Secretarul de Stat american John Kerry se va întâlni cu principalii lideri ai opoziţiei ucrainene, cu prilejul Conferinţei de Securitate de la München, în Germania, informează Mediafax.

Sâmbătă după-amiaza, Kerry “va avea ocazia de a se întâlni pentru prima dată cu principalele figuri ale opoziţiei ucrainene”, a declarat un oficial din cadrul Departamentului de Stat american, exact înainte de plecarea lui Kerry în Germania.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a catalogat vineri drept “circ” întâlnirea prevăzută sâmbătă, la Munchen, între secretarul de Stat american John Kerry şi anumiţi lideri ai opoziţiei ucrainene, dar şi cu o vedetă a muzicii pop, Ruslana, relatează AFP.

“La Munchen, secretarul de Stat american (John) Kerry va discuta despre situaţia din Ucraina cu boxerul (Vitali) Kliciko şi cântăreaţa Ruslana. Este un circ”, a scris Rogozin într-un mesaj postat pe Twitter.

“Trebuia să fie invitat şi Verka-Serdiucika la negocieri”, a ironizat vicepremierul rus, referindu-se la un cântăreţ travesti ucrainean. “Casa Albă ar trebui să-i asculte sfatul şi să ţină cont de el”, a continuat Rogozin.

Opoziţia ucraineană s-a mobilizat în urma refuzului lui Ianukovici, la sfârşitul lui noiembrie, de a semna un acord cu UE, şi faptului că a preferat o apropiere de Moscova. Protestele s-a intensificat de aproximativ două săptămâni, în contextul adoptării unor legi care permiteau dispersarea brutală a manifestaţiilor. Legile controversate au fost abrogate marţi.

Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici le-a propus liderilor opoziţiei Arseni Iaţeniuk şi Vitali Kliciko să conducă Guvernul, însă ei au refuzat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă