17.8 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE: Israelul va înceta joi, timp de cinci ore, bombardamentele în Fâşia...

UPDATE: Israelul va înceta joi, timp de cinci ore, bombardamentele în Fâşia Gaza. Hamas acceptă armistițiul

UPDATE 06.40:

Mişcarea islamistă Hamas a afirmat joi că acceptă o încetare a focului temporară, cerută de ONU din motive umanitare şi anunţată anterior de armata israeliană.

"Mişcarea şi-a dat acordul pentru o încetare a focului timp de cinci ore" începând de joi, ora 10.00 (10.00, ora României), a declarat purtătorul de cuvânt al Hamas, Sami Abu Zukhri, potrivit unui comunicat.

Astfel, "facţiunile palestiniene au acceptat propunerea Naţiunilor Unite" cu privire la această măsură, a adăugat el.

—–

Armata israeliană va înceta joi, timp de cinci ore, bombardamentele în Fâşia Gaza, un "armistiţiu umanitar" care va permite locuitorilor să se aprovizioneze, potrivit unui comunicat publicat miercuri seara, anunță Mediafax.

Armata va "facilita o fereastră umanitară mâine, joi, 17 iulie. În intervalul orar 10.00-15.00 (10.00-15.00, ora României) Tsahal (armata) va înceta activităţile sale operaţionale în Fâşia Gaza şi va opti tirurile", informează comunicatul.

"Această fereastră umanitară are scopul de a permite populaţiei civile din Fâşia Gaza să se aprovizioneze pentru nevoile sale", adaugă armata, avertizând totuşi că dacă "Hamas sau alte organizaţii teroriste vor profita de această fereastră umanitară (pentru a ataca), armata va răspunde cu fermitate".

Această decizie a fost luată în urma unor negocieri cu reprezentanţi ai ONU, precizează sursa citată.

Cele mai citite

Simona Halep a fost nevoită să abandoneze în prima rundă a turneului Trophee Clarins 

Miercuri, jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost nevoită să se retragă din prima rundă a turneului Trophee Clarins (WTA 125), din motive...

Armata Română deschide o nouă campanie de recrutare

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a început o nouă campanie de recrutare pentru soldați și gradați profesioniști. Aceasta este a doua campanie de acest tip din...

SUA avertizează Raiffeisen Bank că îi taie accesul la sistemul financiar american din cauza legăturilor cu Rusia

Grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International a fost avertizat, în scris, de Trezoreria SUA că accesul său la sistemul financiar american ar putea fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă