25.9 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialIsraelul ar putea recurge la o acţiune 'agresivă' în Gaza

Israelul ar putea recurge la o acţiune ‘agresivă’ în Gaza

Şeful Statului Major israelian, generalul Benny Gantz, a avertizat astăzi că Israelul ar putea lansa o acţiune ‘agresivă’ în Fâşia Gaza, ca să pună capăt tirurilor de rachete lansate împotriva teritoriului israelian, a informat mass-media locală, relatează AFP, potrivit Agerpres.

‘Tirurile şi ripostele continuă, şi, în cele din urmă, am putea fi obligaţi să operăm într-un sens mai larg şi să conducem o acţiune mult mai agresivă împotriva Fâşiei Gaza’, a spus generalul Gantz, referindu-se la atacurile cu rachete asupra Israelului şi la raidurile israeliene împotriva teritoriului palestinian.

Şeful Statului Major israelian a făcut aceste declaraţii în faţa Comisiei parlamentare pentru Afaceri Externe şi de Apărare, ale căror dezbateri se desfăşoară cu uşile închise.

‘La câteva luni, suntem forţaţi să desfăşurăm o nouă serie de lupte pentru a opri aceste tiruri de rachete’, a generalul spus Benny Gantz, în cursul unei conferinţe de presă la sfârşitul reuniunii.

Cele mai citite

Hamas atacă Tel Aviv. Cel puțin opt rachete au fost lansate din zona Rafah

Hamas afirmă că a lansat un „mare” atac cu rachete asupra Tel Aviv, dar nimeni nu a fost rănit, anunță Israel. Cel puțin opt rachete...

Nicușor Dan a fost consiliat de oamenii lui Plahotniuc și Băsescu

Nicușor Dan mai vrea un mandat de primar al Capitalei pentru încă patru ani, dar se pare că a uitat cam repede că...

Replica lui Nicușor Dan, după ce s-a spus că blochează reconstrucția stadionului Dinamo

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că reconstrucţia stadionului Dinamo nu are nevoie de PUZ şi că în spaţiul public circulă informații...
Ultima oră
Pe aceeași temă