14.5 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialIsraelul a aprobat construcţia de noi locuinţe în colonii din Ierusalimul de...

Israelul a aprobat construcţia de noi locuinţe în colonii din Ierusalimul de Est

Municipalitatea israeliană a Ierusalimului a aprobat, miercuri, construcţia a 186 de noi locuinţe în două cartiere din Ierusalimul de Est, ocupat şi anexat, a anunţat pentru AFP un consilier municipal, citat de Mediafax.

Municipalitatea a aprobat definitiv construcţia a 186 de locuinţe la Pisgat Zeev şi la Har Homa, a declarat consilierul municipal Yossef Pepe Alalou, membru al partidului Meretz (de stânga).

Acest anunţ intervine în timp ce preşedintele palestinian, Mahmoud Abbas, a afirmat că va cere îngheţarea colonizării, dacă Statele Unite vor propune prelungirea negocierilor cu Israelul, care urmează să se încheie la sfârşitul lunii aprilie.

Într-un comunicat, Hanane Achraoui, membru al Comitetului Executiv al Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei, a condamnat “ultima escaladare a Israelului”, care, în opinia sa, s-a angajat într-un proces de “colonizare ilegală”.

“A devenit evident că Israelul face tot posibilul pentru a distruge negocierile în curs”, a apreciat el.

“Statele Unite şi restul comunităţii internaţionale trebuie să dea dovadă de voinţa politică necesară pentru a pune capăt culturii israeliene de imunitate”, a adăugat oficialul palestinian.

La rândul ei, purtătoarea de cuvânt a organizaţiei israeliene anticolonizare Pace Acum, Lior Amihai, a deplâns “o decizie tristă a municipalităţii Ierusalimului, care, cu aprobarea Guvernului, anunţă construcţia a 186 de noi locuinţe în Ierusalimul de Est, în contextul în care comunitatea internaţională este ocupată să menţină pe linia de plutire negocierile dintre Israel şi palestinieni”.

Israelul consideră Ierusalimul capitala sa “eternă şi indivizibilă”, în timp ce palestinienii vor să facă din Ierusalimul de Est, ocupat şi anexat în 1967, capitala statului la care aspiră.

Aproximativ 200.000 de israelieni locuiesc în coloniile din Ierusalimul de Est, alături de aproape 300.000 de palestinieni.

Cele mai citite

Ciolacu se întoarce cu blugi turcești în coaliție. Cracul mai scurt e pentru PNL

Ilustrație: Marian Avramescu Deoarece, indiferent cât de mult rahat de Buzău ești pregătit să mănânci și să oferi în super anul electoral în curs,...

Reuniunea partidelor de extremă dreapta de la Madrid: 9 iunie o zi de eliberare și de speranță

Javier Milei, Giorgia Meloni și Marine Le Pen au participat duminica trecută la reuniunea liderilor de extremă dreapta din europa care a avut loc...

Alina Gorghiu salută că magistratul Ioana Ancuţa Popoviciu, din dosarul privind accidentul din localitatea 2 Mai, va fi transferată

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a salutat faptul că magistratul Ioana Ancuţa Popoviciu, care avea în soluţionare la Judecătoria Mangalia dosarul privind accidentul din localitatea...
Ultima oră
Pe aceeași temă